Ludwigsburg i Bietigheim/Bissingen: Hodočašće u Padovu, Rim i Asiz

Zajednice Ludwigsburg i Bietigheim/Bissingen organizirale hodočašće  u Padovu, Rim i Asiz od 08. do 14. travnja 2012.

Padova

Polazak na hodočašće bio je iz Ludwigsburga u kasnim večernjim satima 8.travnja 2012. Nakon doslaka u Padovu na Uskrsni ponedjeljak, posjetili smo grob i samostan gdje je živio i ispovijedao sveti Leopold-Bogdan Mandić.  Potom smo posjetili baziliku sv. Ante gdje se nalazi njegov grob i neraspadnuti jezik. Slavili smo svetu misu i oko 12.00 sati uputili se za Rim. Hodočasnici su posebno bili dirnuti kad se u svetištu govorilo o sakramentu ispovijedi.

Rim

U Rimu smo odsjeli kod časnih sestara iz Vietnama čiji se samostan nalazi nedaleko od Vatikana. Kroz tri dana boravka u Rimu hodočasnici su u poznatim crkvama imali prigodu ne samo razgledati crkve nego se u njima i pomoliti za sebe i svoje najdraže. Kao vjernici svjesni su da oni sami ne mogu mnogo učiniti u životu bez Božje pomoći. Posjećujući crkve, i druge važne lokalitete u Rimu, hodočasnici su promišljali o svojoj vjeri i vjeri prvih kršćana koji su također imali svojih poteškoća. Hodočasnici su svaki dan sudjelovali u euharistijskom slavlju. Poseban doživljaj hodočasnika bila je audijencija kod Svetog oca koji je hodočasnike iz  Ludwigsburga i Bietigheim/Bissingena pozdravio na hrvatskom jeziku i podijelio svoj papinski blagoslov. Euharistijsko slavlje u katakombama vratilo je hodočasnike u prva vremena kršćanstva i potaklo na još dublje razmišljanje o svojoj vjeri. Nakon što smo posjetili Sv. Palva izvan zidina, uputili smo se prema Asizu.

Hodočasnički program u Rimu organizirao je i vodio fra Stipo Kljajić koji, nakon magisterija biblijskih znanosti, nastavlja studij na Papinskom Univerzitetu Antonianumu za doktorat. 

Asiz

Zajednice Ludwigsburg i Bietigheim/Bissingen poslužuju franjevci Provincije Presvetog Otkupitelja fra Ante i fra Frano. Mi hodočasnici bili smo ponosni da možemo biti slaviti svetu misu na grobu sv. Franje Asiškog, utemeljitelja franjevačkog reda i cijele franjevačke obitelji jer su naši župnici upravo franjevci. Osim toga, pročitali smo u medijima, kako baš ove godine franjevci u Hrvatskoj slave 800 godina dolaska sv. Franje Asiškog u hrvatske krajeve. Slušajući o sv. Franji Asiškom hodočasnici su molili na nakanu da broj franjevaca raste iz dana u dan i da se u svakom čovjeku i obitelji doživi franjevački pozdrav ‘mir i dobro’. Nakon dvodnevnog boravka u Asizu, uputili smo se prema Ludwigsburgu.

Budući da hodočašće bilo dobro organizacijski pripremljeno, počevši od voditelja do vozača, ovo hodočašće ostat će svima nama u dubokom sjećanju kao i poticaj da ono što smo doživjeli u svojim srcima i dušama pokušamo ostvariti u životu.

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1915
Ovaj mjesecOvaj mjesec39313
UkupnoUkupno6100200

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 93 

Administrator

franodoljanin@gmail.com