Split: Sastak Odbora za proslavu 800 godina dolaska sv. Franje u hrvatske krajeve

U franjevačkom samostanu u Splitu na Trsteniku održan je četvrti sastanak Organizacijskog odbora za proslavu 800 godina dolaska sv. Franje u hrvatske krajeve.  Na sastanku su sudjelovali fra Žarko Relota, predsjednik, i članovi fra Roko Bedalov, fra Miljenko Šteko, fra Frano Doljanin, fra Danimir Pezer i fra Tomislav Šanko. 

Nakon uvodne molitve, fra Žarko Relota i svi članovi podnijeli su izviješće o dosadašnjim učinjenim aktivnostima u pripremi za proslavu. Članovi Odbora međusobno su podijelili službe koje uključuju liturgjsko slavlje, medije, kateheze, tehnička organizacija, bdijenje i molitveni program. Prijedloge, koje je pripremio ovaj organizaciji odbor, treba odobriti Vijeće franjevačkih zajednica na skorom svom zasjedanju. Proslava će se održati u subotu, 6. listopada 2012. godine, u Splitu na Sustipanu.

Vijeće franjevačkih zajednica već je donijelo odluku da će prvi dio proslave biti u obliku simpozija koji će se održati 1. i 2. listopada 2012. godine u Splitu (Sv. Frane) i u Zadru (Sv. Frane). Tema znanstvenog skupa glasi Franjevaštvo u hrvatskom priobalju tijekom 13. stoljeća.

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas723
Ovaj mjesecOvaj mjesec41817
UkupnoUkupno6456434

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 58 

Administrator

franodoljanin@gmail.com