Imotski: Župljani hodočastili u Međugorje

Običaj je da župa sv. Franje u Imotskom organizira u korizmi hodočašće u Međugorje. Tako su vjernici imotske župe ove godine hodočastili Kraljici mira u subotu, 24. ožujka 2012. godine.

U 10.00 sati iz Imotskog su se prema Međugorju uputila 3 autobusa u kojima je bilo 130 hodočasnika, koje je pratio imotski župni vikar fra Kristian Stipanović. Neki hodočasnici, koji zbog starosti i bolesti nisu mogli sudjelovati u križnom putu, ostali su kod crkve sv. Jakova, dok su se drugi uputili na brdo Križevac. Tu je održana pobožnost križnog puta, nakon koje je na vrhu brda svatko imao priliku za okrepu. Poslije silaska s Križevca uputili smo se prema Podbrdu, mjestu Marijina ukazanja. Svatko je imao oko sat vremena na raspolaganju za osobnu pobožnost Majci Božjoj. Zatim je uslijedio odlazak do crkve sv. Jakova, gdje smo sudjelovali u molitvi krunice i euharistijskom slavlju zajedno s mnoštvom hodočasnika iz cijele Hrvatske i Europe.

Na kraju molitvenog programa uputili smo se prema Gradu na gori s pjesmom na usnama, duhovno okrijepljeni nakon dana posvećenog Bogu i Gospi.

.

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1384
Ovaj mjesecOvaj mjesec40290
UkupnoUkupno6454907

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 77 

Administrator

franodoljanin@gmail.com