Zaostrog: Održan 21. obiteljski susret

U Zaostrogu je od 16. do 18. ožujka 2012. održan 21. obiteljski susret o temi Blagoslov braka i obitelji pod motom „Sv. Josipe, čuvaj naše obitelji“. Voditelj susreta bio je fra Vatroslav Frkin, organizatorica dr. Danijela De Micheli-Vitturi, specijalista obiteljske medicine te djelatnica savjetovališta Gospe od Zdravlja u Splitu, i domaćin fra Ivica Omazić, gvardijan samostana u Zaostrogu. Sudjelovale su obitelji iz Hrvatske (Kašteli, Split, Dugi Rati, Opuzeni i Metković) i BiH (Široki Brijeg i Grude).

 

Na temelju dokumenta „Familiaris consortio“ blaženogapape Ivana Pavla II., koji govori o obiteljskom zajedništvu i odnosima u obitelji, predavač je obradio teme: uvjeti za sretan brak, roditelji i djeca, roditelji i mladež te obiteljsko zajedništvo više naraštaja tj.  starci u obitelji. Poseban je naglasak stavio na tri točke neophodne za sretan brak: molitva, dugi i nježni razgovori i bračno darivanje. Prve dvije točke treba njegovatiod početka veze tj. i prije braka, koji treba graditi na temelju hodanja bez poljubaca i dodira.

Nužno je da roditeljimole s djecm i razgovaraju pri čemu razgovor mora biti prilagođen uzrastu. Roditelji su dužni uputiti mladež iu spolnost, dati im prave informacije.

Sudionici su mogli postavljati pitanja, diskutirati i međusobno razmjenjivati iskustva.

Bogato iskustvorada s obiteljima, problematičnim i razorenim brakovima, te mladeži dugo 40 godina iznjedrilo je više knjigakojima je autor fra Vatroslav Frkin, a za koje su sudionici pokazali zanimanje. Naslovi knjiga su „Hodanje mladića i djevojke“, „Hodanje i brak“, „Uslišane molitve mladića i djevojke“, „Izmoljena djeca“ i slične.

Sudionici su osim predavanja imali i bogat molitveni program: mlitvu krunice, časoslova, križnog puta, klanjanje pred Presvetim, te svakodnevna misna slavlja.

Susret je završio prigodnom priredbom djece i mledeži, koja su također nazočila susretu, a animirale su ih s. Vesna Mateljan, služavka Malog Isusa i gospođa Darija Mladin, katehistica, majka šestero djece. Svi su na kraju bili suglasni da su ovakvi susreti dragocijenii potrebni, te su zahvalivši voditelju i organizatorima, zaželjeli da se na ljeto opet nađu na istom mjestu.

Višnja Spajić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

WIESBADEN-NAUROD: Duhovne vježbe za hrvatske svećenike i đakone iz zapadne Europe

************

Šubićevac: Čitanje Biblije

************

XIV. nacionalni tečaj za duhovne asistente OFS-a i FRAME

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1907
Ovaj mjesecOvaj mjesec73502
UkupnoUkupno7540335

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 47