Imotski: Proslava sv. Josipa

Filijalna crkva u Glavini Donjoj u župi sv. Franje posvećena je sv. Josipu. Svake se godine u njoj svečano proslavi njezin naslovnik i zaštitnik Glavine Donje. Kao i prijašnjih godina, tako su se i ove vjernici u Glavini pripremali za proslavu trodnevnicom, koju su predvodili imotski gvardijan i župnik fra Zoran Kutleša i župni vikar fra Edvard Sokol.

Na samu svetkovinu, 19. ožujka, u 10.30 sati počela je procesija kao uvod u svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Rafael Begić, župni vikar Prološca. U koncelebraciji su bili već spomenuti fra Zoran i fra Edvard te fra Denis Šimunović, župnik Vinjana rodom iz Glavine. Slavlje je pjevanjem uveličao dječji zbor iz Glavine pod vodstvom s. Sofije Vuković. Fra Rafael je u propovijedi predstavio vjernicima sv. Josipa kao čovjeka koji je slijedio glas svoje savjesti te je sve prisutne potaknuo da se ugledaju u njegov primjer.

Na kraju slavlja o. gvardijan zahvalio je fra Rafaelu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli svečanosti proslave sv. Josipa. Svima koji nose ime sv. Josipa čestitao je imendan, a po ustaljenoj tradiciji u kripti crkve nakon sv. mise bilo je prigodno čašćenje.

Fotografije  

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas124
Ovaj mjesecOvaj mjesec27743
UkupnoUkupno6442360

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29 

Administrator

franodoljanin@gmail.com