Prugovo: Nadbiskup posvetio crkvu sv. Ante

Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, posvetio je crkvu sv. Ante Padovanskog u župi Prugovo u nedjelju 18. ožujka 2012. godine.

Na početku slavlja fra Miro Modrić, župnik, pozdravio je o. Nadbiskupa, gvardijana samostana Gospe od Zdravlja fra Marka Durana, braću svećenike, vjernike i prijatelje župe. U obredu posvete crkve pomagali su dr. fra Domagoj Runje, magistar, i franjevački bogoslovi.

Nadbiskup je u propovijedi usporedio gradnju i posvetu Hrama u Jeruzalemu s gradnjom i posvetom crkve u župnoj zajednici i odgovornost svake generacije za njezino njegovanje. Osim toga, naglasio je da je još važnije srcem čuvati vjernost Bogu kojemu smo krštenjem posvećeni. Njegov smo Hram ako pravednost i ljubav za ljude boravi u nama i ako ne sudimo druge jer „Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu“ (Iv 3,17

Župna Crkva sv. Ante Padovanskoga u župi Prugovo podignuta je 1880. g. u sredini sela, kraj glavne ceste i uz staro groblje s kapelom – nekadašnjom župnom crkvom. Iako je od tada nova crkva mudro i s ljubavlju obnavljana, njegovana i održavana, u posljednjih nekoliko godina 'molila' je još jednu obnovu. Zato je, zalaganjem župljana i više prijatelja, obnovljen krov crkve, vanjska i unutarnja elektro-instalacija i rasvjeta, kao i cjelokupni njezin interijer.

Na završetku slavlja fra Miro je zahvalio o. Nadbiskupu što je posvetio crkvu. Zahvalio je svim župljanima i drugim vjernicima koji su nesebično, ustrajno i s ljubavlju sudjelovali u obnovi crkve. U obnovi crkve sudjelovali su Županija Splitsko-dalmatinska, Općina Klis, grad Solin i općina Dugopolje.

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas274
Ovaj mjesecOvaj mjesec42419
UkupnoUkupno5577926

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 62 

Administrator

franodoljanin@gmail.com