GENERALNI STATUTI REDA MANJE BRAĆE
ODLUKA GENERALNOG MINISTRA REDA


Zakonodavstvo Reda, osim Potvrđenog pravila koje je nje­gova osnova, sada obuhvaća dvije različite pravne zbirke (usp. ZKP, 587), a to su: Generalne konstitucije, koje skupa s Pravilom čine temelj­ni zakonik našega zakonodavstva, i Generalni statuti, koji sadrže ostale odredbe kao nadopuna Generalnih konstitucija.
 
Generalne statute, u koje su unesene ne male ispravke i dopune, propisno je odobrio generalni kapitul, slavljen u Asizu  2009. godine.

Nakon što je izvršeno potrebito dorađivanje, te uz suglasnost gene­ralnog definitorija, služeći se ovlastima koje nam po službi pripadaju, snagom ove Odluke

GENERALNE STATUTE

službeno proglašavamo i proglašenim obznanjujemo
 
oglašavamo i naređujemo da svi propisi koji su sadržani u ovim Sta­tutima zadobivaju snagu zakona za čitav Red danom 10. ožujka 2010. godine.

Marija, Majka milosrđa i odvjetnica siromaha, koja je izmolila u Porcijunkuli za svoga slugu i našega oca Franju »da on začne i rodi duh evanđeoske istine« (Sv. Bonaventura, Legenda Maior, III,1), neka osnaži obnovljenu volju Reda da vjerno ustraje u istom duhu te neka nam pomogne da napredujemo u opsluživanju svetoga Evanđelja i služimo svijetu, Crkvi i Kraljevstvu.


Dano u Rimu, u Generalnoj kuriji Reda,
dana 8. prosinca 2009.


FRA  JOSÉ RODRIGUEZ CARBALLO, OFM
generalni ministar


FRA Aidan McGrath o.f.m.
Generalni tajnik


Prot. br. 100402 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec32233
UkupnoUkupno6520909

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Administrator

franodoljanin@gmail.com