Schmerlenbach: Susret Provincijala s braćom u Njemačkoj

Od 13. do 15. veljače 2012. održan je susret o. Provincijala i braće u Njemačkoj, u Bildungszentrum Schmerlenbach. Okupljanje braće s o. Provincijalom započelo je u ponedjeljak navečer večerom i bratskim druženjem.  U utorak, 14. ožujka, susret je  započeo molitvom jutarnje i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Vuk Buljan, gvardijan u Münchenu. U radnom dijelu susreta o. Provincijal je izvijestio je braću o životu i radu braće u Provinciji.

 

Fra Božo Ančić, prokurator, govorio je o životu i radu braće u Njemačkoj. Braća su u tematskim susretima obrađivali tekući život i rad u Njemačkoj s nakanom poboljšanja uvjeta za rad. Pored radnih susreta braća su iskoristila prigodu za bratska druženja i rekreacije. Susretu Provincijala s braćom sudjelovali su i fra Bože Vuleta, provincijski vikar i gvardijana samostana u Sinju kao i generalni vizitator fra Viktor Papež. Generalni je vizitator svojim savjetima i primjedbama aktivno sudjelovao u radnom dijelu susreta. Braća iz Stuttgarta i okolice iskoristila su prisutnost generalnog vizitatora za osobni susret i kanonsku vizitaciju.

Euharistijsko slavlje u srijedu predvodio je provincijal fra Željko Tolić. Na susretu s o. Provincijalom okupilo se oko tridesetak braće.  Zadnjeg dana susreta braća su razmatrali teme za provincijski kapitul i pri tome dali svoje prijedloge i objekcije. Usvajanjem zaključaka  radni dio susreta je završen u srijedu oko podne.

Na kraju, dr. fra Željko Tolić, provincijal, zahvalio je fra Vuku Buljanu, gvardijanu samostana sv. Gabriela u Münchenu na organizaciji susreta kao i braći koja su svojim sudjelovanjem i razmišljanjima pridonijeli boljitku Provincije. Iskoristio je prigodu zahvaliti braći na radu u povjerenjim misijama i zajednicama u Njemačkoj kao i na lijepim susretima tijekom njegovog 9-godišnje službe provincijalnog ministra.

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2061
Ovaj mjesecOvaj mjesec25204
UkupnoUkupno6439821

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 73 

Administrator

franodoljanin@gmail.com