Zagreb: Obećanja i 15. rođendan Frame MBL

U petnaestu godinu postojanja Frame Majke Božje Lurdske zakoračili smo obećanjima. Tjedan dana nakon duhovne obnove, svih priprema i proba za obećanja, 12. veljače 2012., nas dvanaestero je odlučilo reći svoje „Evo me!“. Od dvanaest obećanika, jedanaestero je obnovilo svoja obećanja, dok su ovo bila moja prva.

Svetu misu služili su fra Jure Hrgović, novi duhovni asistent Frame i fra Milan Krišto, nacionalni duhovni asistent Frame. Pjevali smo, naravno, mi – obećanici i primljenici, uz glazbenu pratnju našeg novog framaškog banda. Par minuta prije samog obreda obećanja, fra Jure je održao propovijed o ljubavi kao najvećoj dragocjenosti iznad svih. Time nas je potaknuo da zavirimo u svoje srce i u njemu pronađemo radost.

Ovaj veliki dan kada obnavljamo svoja krsna obećanja je prije svega najveća radost koju članovi Frame imaju u sebi u odnosu s Bogom; jer ima li išto ljepše od toga da našem Nebeskom Ocu obećamo ono za što nas je stvorio? Da živimo po Njegovoj Riječi, hodajući ovom zemljom čineći dobro! Također, ovaj dan je i posebna radost za bratstvo kao zajednicu u kojoj živimo i u kojoj se krećemo (zato smo to kasnije i proslavili kako treba).

Bilo je lijepo vidjeti koliko se naše braće i sestara iz ostalih bratstava odazvalo na obećanja unatoč vremenskim nepogodama i hladnoći. Nakon Svete Mise, nastavili smo svoje druženje uz pjesmu, ples i puhanje svjećica na torti s pjesmom „Sretan rođendan, Framo!“

Od srca se zahvaljujemo svima koji su nam svojim dolaskom upotpunili ovaj zaista radostan događaj!

Fotografije   

Dorotea Boch, Frama Zagreb – MBL

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas606
Ovaj mjesecOvaj mjesec46865
UkupnoUkupno6662989

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 53 

Administrator

franodoljanin@gmail.com