Vancouver: Proslava Stepinčeva

U župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru (Kanada), kojom upravljaju franjevci splitske Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, u nedjelju 5. veljače, svečano je proslavljen spomendan bl. kardinala Alojzija Stepinca. Prijepodnevno euharistijsko slavlje u istoimenoj župnoj crkvi predvodio je i propovijedao vojni biskup Juraj Jezerinac u suslavlju sa župnikom fra Dujom Bobanom.Pred mnoštvom vjernika biskup je u propovijedi istaknuo da je Stepinčeva čvrstoća proizlazila iz njegove vjere, a posebno se očitovala u čuvanju jedinstva s Katoličkom Crkvom. Nuđena mu je sloboda u zamjenu za jedinstvo s Crkvom, što je on odlučno odbio i za to platio ne samo slobodom nego i životom. Tako je postao svijetli uzor vjere i ljubavi prema Bogu, Crkvi, narodu i domovini....

 


 

Spomenuo se biskup Jezerinac i nadbiskupove brige za iseljenu Hrvatsku kojima je slao pisma hrabrećih ih u ljubavi prema Bogu i Domovini, te ih potičući na savjesno obavljanje kršćanskih dužnosti i svakodnevnu molitvu. (IKA)

 

U župi Prečistog Srca Marijina u Vancouveru djeluje fra Dujo Boban, župnik, član Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. O životu i radu u toj župi možete pogledati na stranici župe www.heartofmary.ca.

Župni list možete pročitati na adresi: http://www.heartofmary.ca/bulletins/05.%20veljace%202012.pdf

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas138
Ovaj mjesecOvaj mjesec27757
UkupnoUkupno6442374

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 28 

Administrator

franodoljanin@gmail.com