Šibenik-Split: Pohod generalnog vizitatora

Fra Viktor Papež, generalni vizitator, 31. siječnja i 1. veljače pohodio je članove koje pripadaju samostanu Sv. Ante u Šibeniku (Šubićevac), a od 2. do 5. veljače vizitira braću u samostanu u Splitu na Trsteniku.

.

Šibenik-Šubićevac

Fra Viktor Papež, generalni vizitator, u utorak i srijedu (31. siječnja i 1. veljače) pohodio je članove koje pripadaju samostanu Sv. Ante u Šibeniku (Šubićevac) kao i braću koja pripadaju samostanskom okružju.

U utorak, 31. siječnja 2012. godine kod vizitatora su bila braća koja žive i djeluju u samostanu Sv. Ante, zatim braća koja poslužuju župe Gospa van Grada i Meterize. Generalni vizitator je obišao i samostan sv. Lovre.

Drugog dana, 1. veljače, generalni vizitator je pohodio braću koja poslužuju župe koje pripadaju samostanskom okružju: Danilo, Perković, Dubrava, Crnica, Bilice, Banjevci, Stankovci, Lišane, Čista Velika i Piramatovci.

Za vrijeme pohoda braći u Šibeniku generalni vizitator se sastao i s mons. Antom Ivasom, biskupom šibenskim.

Fotografije 

.

Split-Trstenik

Generalni vizitator fra Viktor Papež vizitirat će braću u samostanu na Trsteniku od 2. do 5. veljače 2012. godine. Doček generalnog vizitatora obavljen je u crkvi Presvetog Otkupitelja prema prilagođenom obredu iz „Rituale Romano-Seraphicum Ordinis Fratrum Minorum“.

Na završetku obreda o. gvardijan fra Šimun Bilokapić pozdravio je i izrazio dobrodošlicu generalnom vizitatoru, a nakon riječi zahvale, generalni vizitator fra Viktor Papež je blagoslovio braću. 

Obred dočeka generalnog vizitatora (pdf format)

Fotografije 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas108
Ovaj mjesecOvaj mjesec27727
UkupnoUkupno6442344

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19 

Administrator

franodoljanin@gmail.com