Split-Mertojak: Bogoslovi svjedočili o duhovnom pozivu

U  četvrtu nedjelju kroz godinu 29. siječnja 2012. god. na poziv don Vjenceslava Kujundžića, župnika župe sv. Josipa na Mertojaku u Splitu , mala grupa fratara s Trstenika proslavila je Svetu misu s narodom u župnoj crkvi.

Magistar bogoslova fra Domagoj Runje i bogoslovi fra Ante Batinović, fra Lazar Perica, fra Filip Pražen, i fra Ivan Vuletić  svojom su nazočnošću, zajedno sa simpatičnim dječjim župnim zborom,  unijeli malo „nemira“ u uobičajeno nedjeljno slavlje s Gospodinom župljana župe Svetog Josipa.

U homiliji fra Domagoj je posebno govorio o duhovnom pozivu i naglasio kako bi svaki čovjek trebao, poput svetog  Franje Asiškoga, slušajući Božju riječ prepoznati što Bog od njega hoće i spremno se odazvati Božjem pozivu. 

Na osnovi  drugog čitanja iz 1 Kor 7 istaknuo je kako nema više ili manje vrijednog životnog poziva te da je život u braku jednako vrijedan kao i u celibatu. Međutim, ovaj posljednji način života o kojem govor apostol Pavao u svojoj poslanici  vezan je uz dar posebnog duhovnog poziva. To je poziv na nasljedovanje Isusova načina života koji je bio sav usmjeren na dovođenje svih  ljudi u zajedništvo s Bogom. Stoga, ako tko prepozna u sebi ili kod drugih taj dar koji ga oslobađa vezanosti uz jednu osobu da bi mogao jednakom ljubavlju služiti svima ljudima, dužan ga je poštivati i podržavati. U tom smislu na koncu je  fra Domagoj pozvao sve vjernike da podrže sve Bogu posvećene osobe svojom molitvom.

Na kraju euharistijskog slavlja o svom duhovnom pozivu posvjedočili su pred okupljenom zajednicom fra Ivan i fra Lazar, koji su ukratko iznijele svoje životne priče i način na koji su doživjeli Boga u svome životu.

Narodom posve ispunjena crkva pjesmom se zahvalila Stvoritelju,  dok smo im mi neopazice „oteli“ župnika i otišli na zasluženi nedjeljni ručak.

Mir i dobro!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas108
Ovaj mjesecOvaj mjesec27727
UkupnoUkupno6442344

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 18 

Administrator

franodoljanin@gmail.com