Sinj: Primanja i obećanja u Frami

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u subotu, 14. siječnja 2011., za vrijeme svete mise 49 mladića i djevojaka primljeni su ili dali obećanja u Franjevačkoj mladeži u Sinju. Euharistijsko slavlje, obrede primanja i obećanja predvodio je fra Frano Doljanin, provincijski duhovni asistent za Framu, a koncelebrirali su fra Tino Labrović i fra Pavao Norac Kevo, župnik, i đakon fra Kristijan Perković.

Uoči slavlja fra Tino Labrović, duhovni asistent Frame i župni vikar, predvodio je pokorničko bogoslužje. Nakon priprave za sakrament pomirenja framaši su pristupili sakramentu ispovijedi, a u ispovjedaonici su bili fra Stanko Prcela i fra Bernardo Dukić.

U slavlju su sudjelovali članovi Frame iz Splita (Gospa od Zdravlja i Sv. Obitelj), Vrgorca, Imotskog i Metkovića, kao i članovi Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva Sinj.

Na kraju obreda fra Pavao je podijelio znak TAU onima koji su prvi put dali obećanja u Frami. Prije završnog blagoslova fra Pavao Norac Kevo, župnik, zahvalio je članovima područnog vijeća na čelu s predsjednicom Anom Mikulić, duhovnim asistentima Frame u Sinju, svim framašima koji su došli na ovo slavlje i fra Frani Doljaninu.

.

Poslije svete mise, na poziv župnika, svi framaši su se okupili u 'konobi' franjevačkog samostana Gospe Sinjske, gdje su se svi zajedno okrijepili i pjesmom uzveličali slavlje. Članovi područnog vijeća obavili su i pohod mjesnom bratstvu Frame Sinj.

.

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1136
Ovaj mjesecOvaj mjesec38217
UkupnoUkupno6383321

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 61 

Administrator

franodoljanin@gmail.com