Lišane: Novo bratstvo Frame

U župi Lišane u nedjelju, 11. prosinca 2011. godine, 22 mladića i djevojaka primljeni su u Franjevačku mladež. Euharistijsko slavlje i obred primanja predvodio je fra Frano Doljanin, područni (provincijski) duhovni asistent za Framu, i Lucija Kundid, područna predsjednica Zadarsko-šibenskog područnog bratstva. Za vrijeme euharistijskog slavlja u koncelebraciji je bio župnik fra Jozo Jukić.

Na završetku fra Jozo Jukić, župnik, zahvalio je predvoditelju slavlja koji je u Franjevačku mladež primio 22 mladića i djevojke. Preporučio ih je u molitve cijeloj župnoj zajednici. Mladići i djevojke iz župe Lišane pripremali su se više od godine dana za ovaj događaj. Neki su od nih već sudjelovali na susretima Frame kao što je susret za voditelje formacije.

U ovom vremenu kada je teško reći "DA" Bogu, mladi koji su primljeni u mjesno bratstvo Frame u župi Lišane, čitajući tekst obreda za primanje, zahvalili su Bogu na primljenom daru poziva i izrazili želju da će pokušati biti ustrajni slušatelji Riječi Božje po primjeru sv. Franje Asiškoga. Na završetku župljani su čestitali mladima na njihovoj odlučnosti i hrabrosti da izbližega upoznaju i slijede sv. Franju Asiškoga. Na kraju su svi primili franjevački znak „TAU“.

Na slavlje obreda primanja došli su framaši iz Šibenika i Knina. Nakon ručka, koji su pripremili obitelji framaša, svi su nastavili zajedničko druženje u školi „Ivana Gorana Kovačića“.

Župa Lišane broji oko 1100 vjernika, a nedjeljom župnik slavi tri svete mise: u Vukšiću u 10.00 sati, u Lišanima u 11.30 sati i u Buliću u 13.00 sati. Posebnost liturgijskog slavlja čine pjevači svojim pjevanjem što je tiskano i u ediciji Tradicijsko crkveno pučko pjevanje u Franjevačkoj provinciji Presvetog Otkupitelja.

Fotografije 

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas421
Ovaj mjesecOvaj mjesec19780
UkupnoUkupno7634658

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 63