Runovići: Primanje i zavjetovanje u FSR

U Župi Runovići na molbu troje kandidata da mogu ući u Franjevački svjetovni red i započeti vrijeme oblikovanja (vrijeme formacije) koje će ih dovesti do zavjetovanja, u ponedjeljak 28. studenoga 2011. godine, nakon jednogodišnje pripreme, oni su primljeni u FSR. U svojoj molbi kandidati su izrazili želju da budu primljeni u FSR da bi „s većim marom i zauzetošću proživljavali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bi nasljedovali Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu“.

Osim primanje, troje novih članova zavjetovali su se na godinu dana da će živjeti po Pravilu i Generalnim konstitucijama Franjevačkog svjetovnog reda živeći Evanđelje po primjeru sv. Franje Asiškog.

Na slavlju primanja i zavjetovanja članova mjesnog bratstva Runovići došli su i članovi mjesnih bratstava Imotske krajine sa svojih duhovnim asistentima.

Euharistijsko slavlje i obrede predvodio je fra Frano Doljanin, a u koncelebraciji su bili fra Mladen Prolić, župnik, fra Zoran Kutleša, gvardijan i župnik u Imotskom, fra Vinko Gudelj, župnik u Prološcu, fra Jakov Udovičić, župni vikar u Vinjanima, fra Frano Laco, župnik u Zmijavcima, i fra Nikica Ajdučić, župnik u Podbablju.  Fra Mladen Prolić je na početku uveo u slavlje, a na kraju zahvalio svima koji su primljeni i zavjetovali se te izrazio veliku radost zbog ovoga događaja. Slavlje je nastavljeno u župskoj dvorani.

Fotografije 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1204
Ovaj mjesecOvaj mjesec31080
UkupnoUkupno6091967

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32 

Administrator

franodoljanin@gmail.com