Orebić/Omiš: Proslava sv. Elizabete Ugarske i zavjetovanje u FSR

Orebić: Proslava sv. Elizabete Ugarske i izbori

U četvrtak, 17. listopada 2011. godine, na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, u mjesnom bratstvu u Orebiću za vrijeme euharistijskog slavlja s početkom u 8.00 sati pet novih članova zavjetovalo je evan­đeoski život u Franjevačkome svjetovnom redu. Na početku euharistijskog slavlja prisutne je pozdravio i uveo u slavlje fra Ivan Lelas, gvardijan samostana. Euharstijsko slavlje i zavjetovanje u Franjevački svjetovni red predvodio je fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent, a koncelebrirao je fra Ivan.

Zavjetovanici su obećali da će prihvatiti evanđeoski oblik života što ga nadahnjuju primjeri i riječi Franje Asiškoga, a koji se nalazi u Pravilu Franjevačkoga svjetovnog reda, njegovati duh služenja koji je svojstven svjetovnim franjevcima, surađivati sa svom braćom i se­strama kako bi bratstvo bilo prava crkvena ustanova, živa franjevačka zajednica.

Nakon euharistijskog slavlja, u samostanskoj dvorani su održani izbori kojima su predsjedali Mila Šuto, područna predsjednica, Dario Tolić, područni voditelj formacije, i fra Frano Doljanin. Nakon Zaziva Duha Svetoga, Mila Šuto je dala upute o provođenju izbora i opisala službe u vijeću mjesnog bratstva. U mjesno vijeće na tri godine, prema Obredniku FSR-a, izabrani su:

  • Marija Pinjuh, ministra
  • Božica Lovrinčević, zamjenica ministre
  • Mira Orlić, tajnica
  • Anđelka Jovica, blagajnica
  • Dušanka Botica, voditeljica formacije

Predsjedatelji su čistitali izabranima, a fra Ivan Lelas, gvardijan i duhovni asistent, uputio je nekoliko zahvalnih i ohrabrujućih riječi članovima mjesnog bratstva FSR-a. Obred izbora završio je blagoslovom.

Galerija slika - Orebić: Proslava sv. Elizabete i zavjetovanje 

.

Omiš: Zavjetovanje novih članova

U četvrtak, 17. listopada 2011. godine, na blagdan sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice FSR-a, u mjesnom bratstvu u Omišu za vrijeme euharistijskog slavlja s početkom u 17.00 sati, nakon jednogodišnje formacije, sedam novih članova zavjetovalo je evan­đeoski život u Franjevačkome svjetovnom redu. 

Na početku euharistijskog slavlja prisutne je pozdravio i uveo u slavlje fra Filip Budić, gvardijan samostana. Euharstijsko slavlje i zavjetovanje u Franjevački svjetovni red predvodio je fra Frano Doljanin, područni duhovni asistent, a koncelebrirao je fra Filip. Pjevanje za vrijeme slavlja predvodile su školske sestre Bernarda i Mladenka.

Nakon euharistijskog slavlja članovi mjesnog bratstva i duhovni asistenti zajedno su se družili uz prigodni domjenak u samostanskoj dvorani.

Galerija slika - Omiš: Zavjetovanje novih članova 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas425
Ovaj mjesecOvaj mjesec65633
UkupnoUkupno7608134

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35