Vinjani: Proslava blagdana sv. Nikole Tavelića

U Vinjanima Donjim 14. studenoga 2011. godine svečano je proslavljen blagdan sv. Nikole Tavelića u istoimenoj crkvi gdje je procesiju oko crkve i misno slavlje u 16.00 sati predvodio fra Nikica Ajdučić, župnik Podbablja, uz koncelebraciju još šestorice svećenika. Na kraju sv. mise djeca su izvela kratku priredbu ''Mali svetac'' koju je s njima uvježbala vjeroučiteljica Marija Škeva.

Za blagdan sv. Nikole Tavelića naša župa se pripremala trodnevnicom koju je predvodio fra Jakov Udovičić i fra Zoran Kutleša. U 15.30 sati bila je prigoda za sv. ispovijed i molila se krunica sv. Nikole (14 Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu), a u 16.00 sati slavili smo sv. misu. Prvi dan trodnevnice s nama su bili roditelji onih koji se pripremaju za sakramenate pričesti i krizme. Dugi dan trodnevnice u crkvi su se okupili naši zborovi: Veliki, Mladi i Dječji koji su na kraju sv. mise imali nastup na kojem su otpjevali po tri pjesme. Treći dan trodnevnice naše mjesno bratstvo FSR-a imalo je svoju proslavu i u goste je pozvalo sva mjesna bratstva samostanskog okružja Imotski.

Fotografije - proslava sv. Nikole Tavelića 

.

Susret mjesnih bratstava FSR-a

Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda u Vinjanima drugu godinu zaredom uoči blagdana sv. Nikole Tavelića 13. studenoga organiziralo je proslavu i pozvalo u goste sva područna bratstva FSR-a samostanskog okružja Imotski.

U nedjelju, 13. studenoga, susret je započeo u crkvi Sv. Nikole Tavelića u kojoj se i treći dan u 15.30 sati molila krunica sv. Nikole (14 Očenaša, Zdravo Marija i Slava Ocu). Na svetkovinu sv. Nikole, u ponedjeljak, 14. studenoga, nakon molitve krunice i Večernje započelo je u 16.00 sati euharistijsko slavlje koje je uz koncelebraciju 4 svećenika predvodio imotski gvardijan fra Zoran Kutleša. Fra Zoran je u propovijedi istakao revnost sv. Nikole u širenju vjere za koju je položio i svoj život. Pozvao je sve župljane i članove FSR-a da poput sv. Nikole imaju snagu vjere koja će nadvladati sve sve životne poteškoće.

Župljani i župljanke Vinjana te članovi mjesnih bratstava FSR-a pokazali su da su 'jedno srce i jedna duša' u molitvi krunice, večernje i za vrijeme euharistijskog slavlja, što su pokazali i skladnim pjevanjem.

Poslije sv. mise nastavilo se druženje u dvoranama gdje je za sve članove FSR-a mjesno bratstvo pripremilo prigodni domjenak.

Za sve članove FSR-a Zora Petric i Mila Bušić pripremili su prigodne darove u ime mjesnog bratstva.

Fotografije - susret mjesnih bratstava FSR-a

 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1494
Ovaj mjesecOvaj mjesec3839
UkupnoUkupno7618717

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 92