Samobor: Održana nacionalna skupština FSR-a i Frame

U Samoboru je od 7. do 9. listopada 2011. godine održan 11. redovni nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) i Nacionalna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži (FRAME).

.

Održan 11. redovni nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva FSR-a

U Samoboru je od 7. do 9. listopada 2011. održan 11. redovni nacionalni kapitul Hrvatskoga nacionalnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (FSR) pod predsjedanjem Stjepana Kelčića, nacionalnog ministra FSR-a, i fra Zvonimira Brusača, nacionalnog predsjedatelja duhovnih asistenata FSR-a. Na Kapitulu su sudjelovali članovi nacionalnog vijeća, delegati područnih bratstava FSR-a, predstavnici Frame te nacionalni i područni duhovni asistenti.

Kapitul je započeo molitvom i predstavljanem. Nakon pozdrava nacionalnog ministra, fra Augustin Kordić je održao duhovni nagovor, a potom su svim članovima Kapitula izviješća podnijeli članovi Nacionalnog izvršnog odbora (NIO): ministar, predsjednik Konferenecije duhovnih asistenata, blagajnica, tajnica, povjerenica za formaciju, povjerenica za Franjevačku mladež, međunarodni vijećnik. Zatim su uslijedila izviješća članova za povjerenstva: za formaciju, za komunikacije, za Framu, za pravna i statutarna pitanja, za ekonomska pitanja, za djelatnu nazočnost u svijetu, za rad s djecom. Nakon svih izviješća bila je rasprava i usvajanje izviješća.

Nakon euharistijskog slavlja i večere na programu je bio zajednički rad Nacionalnog kapitula FSR-a i Nacionalne skupštine Frame.

Drugi dan započeo je molitvom Jutarnje, a zatim su u radnom dijelu područni ministri podnijeli izviješća za proteklo razdoblje. Osim toga, na programu su bile izmjene i dopune Pravilnika o radu povjerenstva Nacionalnog vijeća FSR-a te planiranje zajedničkih susreta FSR-a i Frame kao i Drugi nacionalni kongres FSR-a i Frame u 2013. godini.

Sudionici Kapitula osvrnuli su se na stanje u formaciji FSR-a i raspravljali o problemima i prijedlozima. Isto tako, govor je bio o pripremnom dokumentu za Generalni kapitul FSR-a u Brazilu „Evangelizirani da bi evangelizirali“.

Fra Augustin Kordić je predstavio „Franjevačke izvore“, a fra Zvonimir Brusač novo izdanje „Obrednik FSR-a“ kao i matičnu knjigu mjesnih bratstava FSR-a.

Nakon rada u skupinama bila je rasprava i donošenje zaključaka. Euharistijsko slavlje bilo je u Franjevačkoj crkvi Marijina uznesenja u zajedništvu s vjernicima.Nakon večere u dvorani La Verna održan je program „RUZ – rastimo u zajedništvu: FSR i Frama“ u kojem su članovi pet područnih bratstava pokušali prikazati božićne običaje svoga bratstva.

Trećeg dana Kapitula na programu rada bile su slijedeće točke: Ostvarivanje smjernica i programa u trogodištu 2010.-2013., program rada za 2012. godinu, kalendar događanja, teme za skupštine mjesnih bratstava FSR-a u 2012. godini.

Nacionalni kapitul završio je euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Augustin Kordić.

.

Održana XIV. nacionalna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva FRAME

Nacionalna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži održana je u Samoboru od 7. do 9. listopada 2011. godine pod predsjedanjem Ivana Bambira, nacionalnog predsjednika, i fra Mila Krište, nacionalnog duhovnog asistenta. Na početku Skupštine duhovni nagovor održao je fra Ivica Vrbić. Potom su članovi nacionalnog i područnog vijeća podnijeli izvještaje za razdoblje 2010.-2011. Na Skupštini je bio i osvrt na VIII. nacionalni susret Frame u Imotskom.

Radni dio Skupštine na programu je imao i slijedeće teme: promotivni materijali Frame, doprinosi za Nacionalno vijeće, web portal Frame, baza podataka, postupovnik za osnivanje i gašenje mjesnih bratstava.  

Molitva, euharistijsko slavlje i klanjanje u vijek su bili u zajedništvu s članovima Nacionalnog kapitula FSR-a.

Sudionici Nacionalnog kapitula iz Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva za FSR: Niljana Borčić, Klara Frlan i Pero Mihaljević.  Sudionici Nacionalne skupštine iz Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva FRAME: Ana Milas, Perina Granić, Antonela Petric. Na Kapitulu i Skupštini sudjelovao je i područni duhovni asistent za FSR i FRAMU fra Frano Doljanin.

Fotografije 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas226
Ovaj mjesecOvaj mjesec9456
UkupnoUkupno7624334

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32