Split: Održan 11. područni kapitul FSR-a

U samostanu Gospe od Zdravlja u subotu, 10. rujna 2011. godine, održan je 11. redoviti kapitul Franjevačkog svjetovnog reda Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva. Kapitul je započeo slavljem svete mise koju je predvodio fra Jerko Penava, a u koncelebraciji su bili fra Petar Džida i fra Frano Doljanin.

Radni dio Kapitula pod predsjedanjem Mile Šuto, područne predsjednice, i fra Frane Doljanina, područnog duhovnog asistenta, započeo je molitvom iz Obrednika. Na Kapitulu su bili prisutni članovi vijeća Područnog bratstva FSR-a, delegati pri Nacionalnom vijeću, ministri i delegati mjesnih bratstava. Nakon što je Mila Šuto pozdravila i zahvalila svima na sudjelovanju na ovom kapitulu, bilo je predstavljanje svih sudionika.

Mila Šuto, predsjednica Spitsko-dubrovačkog područnog bratstva, podnijela je izvještaj o životu i radu područnog bratstva kroz proteklu godinu dana. Tema Kapitula bila je i suradnja Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži, zatim društevno djelovanje o čemu je posebno govorio Mihovil Šodan. Pri završetku Kapitula razgovaralo se o sudjelovanju na nacionalnoj skupštini u Zagrebu početkom listopada kao i događanjima u Područnom bratstvu, posebno o održavanju duhovnih vježbi na Prižbi (Blato na Korčuli) od 23. do 25. rujna na temu 'Sveti Franjo i sveta Klara - dva lica iste medalje". Kapitul je završio zajedničkim ručkom u dvorani samostana.

Fotografije 

 

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

2. - 13. prosinca: Sinj - Karitativna akcija "Daruj Božić"

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1185
Ovaj mjesecOvaj mjesec43330
UkupnoUkupno5578837

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 116 

Administrator

franodoljanin@gmail.com