Visovac: Susret ministranata

U subotu, 7. svibnja 2011. godine održan je susret ministranata na Visovcu. Na susretu su sudjelovali župnici i ministranti iz slijedećih župa: Banjevci, Drniš, Gradac, Miljevci, Kadina Glavica, Knin, Piramatovci, Siverić, Šibenik - Gospa van Grada, Šibenik - Meterize, i ministranti iz župe Gospe Lurdske iz Zagreba. 

Susret je započeo procesijom i euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin, provincijski promicatelj za duhovna zvanja, a propovijedao je fra Perica Maslać, župni vikar u Gospe van Grada u Šibeniku. U koncelebraciji su sudjelovali: fra Jure Šimunović, fra Mirko Klarić, fra Stjepan Matić, fra Josip Matić, fra Žarko Maretić, fra Ivan Maletić, a drugi župnici i župni vikari bili su, prema mogućnosti, među ministrantima: fra Božo Morić, fra Mario Radman, fra Slaven Milanović Litre i fra Božo Mandarić (bogoslov).

Kao domaćin susreta, fra Mate Gverić, visovački gvardijan, na početku euharistijskog slavlja pozdravio je sve prisutne i zaželio dobrodošlicu. Nakon euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja ispred crkve, ministranti su iskušali svoje znanje u kvizu. Kviz za ministrante se sastojao u dva dijela: prvi dio je bio pismeni, a drugi usmeni. Ministranti iz župa Piramatovci i Šibenik - Gospa van Grada osvojili su jednak broj bodova i podijelili prvo mjesto, a ministranti iz župe Gospe Lurdske iz Zagreba osvojili su samo bod manje. Zanimljivo je da od mogućih 495 bodova u prvom krugu ministranti svi zajedno osvojili su 493 boda, dakle samo su bila dva netočna odgovora. To pokazuje izuzetno veliku pripremljenost ministranata za kviz znanja.

Fra Mate Gverić, gvardijan, pripremio je ručak za sve ministrante i franjevce. Nakon ručka, ministranti su nastavili druženje radom u skupinama i iznošenjem svojih iskustava u župama. Na kraju susreta ministranti su dobili novi broj lista "Počeci" koji uređuju franjevački bogoslovi a ovaj broj posvećen je temi duhovnih zvanja.

U organizaciji susreta, osim gvardijana, pomogli su novaci i njihovi odgojitelji fra Jure i fra Edvard. Slijedeći susreti ministranata predviđeni su u Zaostrogu (subota 21. svibnja), Sinju (28. svibnja) i u Imotskom (rujan 2011.).

Galerija slika 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1847
Ovaj mjesecOvaj mjesec33858
UkupnoUkupno6448475

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84 

Administrator

franodoljanin@gmail.com