Šibenik: Primanja i obećanja u Frami

U crkvi Gospe van Grada u nedjelju, 27. veljače, na kraju euharistijskog slavlja 19 mladića i djevojaka primljeni su ili dali obećanja u Franjevačkoj mladeži u Šibeniku. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Ivan Lukač, župni vikar u Kninu i područni duhovni asistent Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame, a obrede primanja i obećanja predvodio je fra Perica Maslać, župni vikar u župi.

Fra Ivan Lukač u kratkom meditativnom uvodu pozvao je sve prisutne da kroz ovo euharistijsko slavlje pokušaju ostvariti susret s Isusom Kristom otvarajući svoje srce Riječi i djelovanju Božjem. U propovijedi je potaknuo, osobito mlade, na odvažnost u nasljedovanju Isusa Krista po primjeru sv. Franje, naglašavajući da se ne brinu tjeskobno jer je Bog Otac koji se brine za svoju djecu. Pjevanje za vrijeme euharistisjkog slavlja predvodili su framaši Gospe van Grada.

U slavlju su sudjelovali članovi Frame iz Šibenika (Meterize i Šubićevac) sa svojim duhovnim asistentom fra Damirom Ćirom Čikarom.

Na kraju obreda fra Perica je podijelio znak TAU svima koji su primljeni ili dali obećanja u Frami. Prije završnog blagoslova fra Perica Maslać je zahvalio svima na sudjelovanu i pozvao na zajedničko druženje u župskoj dvorani. 

Galerija slika 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Aktivnosti za pastoral zvanja

***********

16. - 19. ožujka: Proslava sv. Josipa u Imotskom

**********

22. ožujka: Križni put mladih po Splitu

**********

Šubićevac: Predstavljanje filma Župa sv. Ante Petrićevac

**********

Šubićevac: Korizma 2019.

***********

Šubićevac: 13 utoraka sv. Anti

***********

Muka Gospodina našega Isusa Krista" - 2019.

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas580
Ovaj mjesecOvaj mjesec46839
UkupnoUkupno6662963

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

Administrator

franodoljanin@gmail.com