Drniš: Božićna priredba - FRAMA TV

Dana 23. prosinca 2010. mnogi vjernici grada Drniša su se iz svojih dnevnih boravaka preselili u studio Glazbene Škole Krsto Odak u samom centru grada. Iako smo ih mislili maknuti od televizije, ono što ih je dočekalo, bio je pravi cjelovečernji televizijski program.

Potaknuti unaprjeđenjem današnje tehnologije, te moderniziranjem svijeta i njegovim prebacivanje u noviji, virtualni svijet, odlučili smo obratiti pažnju na ono najvažnije, na ono iskonsko u nama, a to je obitelj. Makar samo za Božić. A ovako smo krenuli.

Ne mogu zahvaliti Bogu na internetu, ali ipak, znatno mi je olakšao posao. Jednom sam, tako lutala po tzv. internetskim sajtovima i pronašla tri zanimljiva tematska teksta. Na prvi pogled, nisu imali nikakve veze, jedni s drugima, ali ipak mi je sinula ideja i sve se lijepo poklopilo. Pa smo tako, obradili ta tri teksta u jednu veliku božićnu priču, punu pouke, ali i radosti i šale. Kroz nekoliko činova predstave Frama Drniš je ipak pokazala ljudima što je bit Božića: Isus i obitelj. A to ne možete doživjeti gledajući televiziju. Također, ne smijemo zaboraviti i vlastitu reklamu. Svi koji su bili prisutni imali su priliku vidjeti humanitaran duh naših Framaša, te njihovo djelovanje, a gledatelji su dobili i nekoliko dobrih razloga, zašto biti framaš. Napravili smo nekoliko novinarskih priloga te ispunili naš večernji program baš kao u pravoj televizijskoj emisiji. Ipak ne smijemo zaboraviti i na one prave reklame, koje smo smišljali zajedno sa svojim duhovnim asistentom fra Mariom Radmanom na susretima Frame, ali ni božićne jingleove koje je osmislila naša glazbena sekcija.

I tako smo stigli na kraj. Naravno, podrazumijeva se da svaka emisija mora imati i svoje voditelje, pa su tu ulogu preuzele malo 'ozbiljnije' framašice. Sve u svemu, jedna jako uzbudljiva večer, koju ćemo zacijelo dugo čuvati u svojim srcima.

Galerija slika

Piše: Antonia Vucić

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

7. prosinca: Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa u Sinju

**********

5.-8. prosinca: Zagreb MBL - Duhovna obnova uoči obljetnice župe

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas171
Ovaj mjesecOvaj mjesec21127
UkupnoUkupno6435744

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38 

Administrator

franodoljanin@gmail.com