Köln: Blagoslov obnovljene crkve

Kölnski nadbiskup kardinal Joachim Meisner blagoslovio je u subotu 4. prosinca crkvu Uznesenja Marijina u Kölnu (Minoritenkirche) u kojoj hrvatski vjernici desetljećima slave bogoslužje.

Cijeloga dana, sve do večernje euharistije, izmjenjivali su se vjernici u molitvi pred Presvetim. Sa skupinom hrvatskih vjernika molili su, na njemačkom i hrvatskom jeziku, voditelj misije fra Branko Brnas i gvardijan u Münchenu fra Vuk Buljan.

Na početku euharistijskog slavlja, kardinal Meisner pozdravio je nazočne, posebno članove Kolpinške udruge. Zatim je pozdravio i hrvatske vjernike koji se nedjeljom i blagdanima u velikom broju okupljaju u tome domu trojice duhovnih velikana: bl. Duns Scota i bl. Adolfa Kolpinga, čija tijela počivaju u toj crkvi i bl. Alojzija kardinala Stepinca, čiji reljef resi tu crkvu od 2006.g.  U svojoj propovijedi kardinal Meisner pozvao je današnjeg čovjeka da neumorno slijedi Isusa Krista koji nikoga ne napušta na putu do vječnosti.

Na kraju misnog slavlja fra Branko i fra Vuk, kratko su razgovarali s kardinalom Meisnerom.

Nakon nepune tri godine rada, obnovljeno je krovište crkve i vitraji, a unutrašnjost crkve obojena je u bijelo; klupe su izbrušene i lakirane, s tim da s desne strane od oltara (gdje je grob bl. Duns Scota) nema više klupa, a s lijeve strane od oltara (gdje je grob bl. Adolfa Kolpinga) iznešeno je osam klupa; s lijeve strane od ulaza u sakristiju napravljena je niša u kojoj će biti oko 100 stolica koje će se koristiti za nedjeljno bogoslužje i time nadomjestiti manjak sjedećih mjesta u klupama; iznad oltara visi novouređeni prekrasan stakleni križ, a predvorje crkve odvojeno je i urešeno staklenim stijenama sive boje. Male orgulje pokraj ulaza u sakristiju su iznešene, pa će zbor hrvatske misije odsad (nakon toliko godina) pjevati na crkvenom koru gdje su velike orgulje. Umjesto biste bl. Adolfa Kolpinga, na istom mjestu, postavljen je duboki reljef tog blaženika, djelo umjetnika Kesslera koji je izradio i reljef kardinala Stepinca.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas112
Ovaj mjesecOvaj mjesec22307
UkupnoUkupno7637185

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 32