Podbablje: Novi članovi u FSR-u

U četvrtak, 2. prosinca 2010. godine, nakon slavlja svete mise u crkvi sv. Ante u Podbablju, obredom uvođenja u Franjevački svjetovni red primljeno je četvero novih članova: Branko Tolić, Monika Matković, Branka Gabelica te Marija Ćelić.

Kandidati su, mjesnoj ministrici FSR-a i duhovnom asistentu te pred ostalim okupljenim članovima FSR-a i vjernicima, javno izrazili svoju molbu ovim riječima: „Braćo i sestre, mi ovdje nazočni, molimo da budemo primljeni u ovo bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda da bismo s većim marom i zauzetošću proživlja­vali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bi­smo nasljedovali Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu.“ Tu molbu prihvatio je mjesni ministar, a u ime Crkve, kao duhovni asistent, fra Vinko Gudelj, podbabski župnik, riječima: „Crkva i franjevačka obitelj prihvaćaju i odobravaju vašu odluku. Neka vam Gospodin udijeli ustrajnost u toj odluci da biste usred svijeta bili evanđeoski kva­sac života.“

Fra Vinko Gudelj u svojoj je propovijedi istaknuo važnost FSR-a kao jedne malene bazične zajednice te je naglasio kako su takve zajednice pravi blagoslov za svaku župu. Posebno je napomenuo kako je njihovo djelovanje na svim razinama plodonosno i uočljivo te da stoga takve male zajednice zagovaraju i sami biskupi na čelu sa Svetim Ocem. Primanje u Franjevački svjetovni red o. župnik povezao je i sa početkom došašća, vremenom radosnog iščekivanja ali i početkom nove liturgijske godine. Nakon homilije predsjednica FSR-a Podbablje gđa. Ljuba Vujević koja se u protekloj godini, uz župnika, zauzimala da muškarci i žene, koji žive u braku kao i oni koji ni­su vezani ženidbom, idu putem evanđeoskoga savršenstva i da nasljeduju primjer i način života Franje Asiškoga.

Po završetku obreda župnik fra Vinko Gudelj istaknuo je kako je radostan što je župnik župe Podbablje u kojoj ovakve male zajednice poput FSR-a dolaze do izražaja. Poseban naglasak stavio je na zajednice u župi kao što je Franjevačka mladež u koju je na Prvu nedjelju došašća primljeno 29 novih članova kao i na ministrantsku zajednicu u koju će uskoro biti primljeno novih 25 članova, istaknuvši kako ih treba posebno podupirati i ohrabrivati.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je zajedničko druženje u župnoj dvorani. 

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas197
Ovaj mjesecOvaj mjesec11955
UkupnoUkupno7626833

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 44