Vinjani: Proslava sv. Kate

Blagdan sv. Kate svečano se slavi u župi Vinjani nadomak Imotskog u zaseoku Rebići u Vinjanima Donjim. Ovogodišnje svečano euharistijsko slavlje dana, u crkvi Sv. Kate koja je izgrađena 1904. godine, predvodio je fra Nikica Ajdučić, župnik župe Gospe Sinjske uz koncelebraciju imotskog gvardijana, župnika i dekana fra Zorana Kutleše, fra Vinka Gudelja, dugogodišnjeg vinjanskog župnika, a danas župnika u Podbablje te domaće svećenike: župnika fra Denisa Šimunovića i župnog vikara fra Jakova Udovičića te još nekoliko svećenika.

Nakon mise, tijekom koje je pjevao mješoviti pjevački zbor župe Vinjani pod ravnanjem učenice Ane Perić, župnik fra Denis Šimunović zahvalio je svima koji su svoj prinos dali u pripremi proslave sv. Katarine. Nekoliko dana uoči blagdana sv. Kate, župljanin Milan Prka uz svesrdnu podršku župnika obnovio je usputnu kapelicu Sv. Kate koja se nalazi pročelje okrenuta prema svetičinoj crkvi te se vjeruje da je jedna od najstarijih na području župe Vinjani.

Kao priprava za blagdan održana je trodnevnica, u sklopu koje je proslavljen blagdan sv. Cecilije a predavanje "Vjera bez djela je mrtva" održala je s. Ljiljana Todorić koja obnaša dužnost ravnateljice staračkog doma u Splitu-Lovret. 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Drniš, 22. rujna 2019.  – Izborni kapitul Mjesnoga bratstva OFS-a Gospe od Ružarija

************

Proslava sv. Franje u Imotskom

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1445
Ovaj mjesecOvaj mjesec36050
UkupnoUkupno7105591

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 57