Pastoralni pohodi novaka u Dubravu i Dubravice

U nedjelju, 21. studenoga 2010. godine, prigodom proslave svetkovine Gospe od zdravlja u Dubravi, župnik fra Ante Vukušić, pozvao je novake i odgojitelje da svojim prisustvom uzveličamo proslavu.  

Svečano slavlje započelo je molitvom krunice u 15 i 30. Nakon krunice slijedila je svečana procesija oko crkve i misno slavlje kojim je predsjedao naš meštar fra Jure Šimunović uz koncelebraciju još sedam svećenika. Novaci su za vrijeme Euharistijskog slavlja pjevali i čitali čitanja te molitvu vjernika.

Fra Jure je u propovijedi istakao kako je potrebno i danas nasljedovati Marijin primjer, jer nam je ona svojom poniznošću postala pravi model kako slijediti Isusa i biti osjetljiv za ljudske probleme.

Nakon Mise župnik nas je ugostio na večeri u župnoj kući. Na večeri su se okupila i braća iz okolnih župa. Za vrijeme putovanja i mise bilo je lijepo vrijeme, samo što nam je malo neprilika stvaralo jako jugo kod prelaska rijeke.

.

Pohod u župu Dubravice

Po već ustaljenom običaju novaci su u četvrtak, 25. studenoga 2010. godine, sa svojim meštrom i domeštrom krenuli prema Dubravicama, gdje se slavila svetkovina svete Katarine. Župnik fra Bože Duvnjak lijepo nas je primio i poslije mise ugostio u župnoj kući. Euharistijsko slavlje započelo je svečanom procesijom u 11 sati, a slavljem je predsjedao naš meštar fra Jure Šimunović uz koncelebraciju sedmorice svećenika. U propovijedi je naglasio: “Ne smjemo samo slaviti svece nego i pokušati živjeti sveto. I tebi kaže Krist: Ti si sol zemlje, ti si svijetlost svijeta! Postani toga svijestan i živi tako." (usp. Mt 5, 13-16.) Za vrijeme mise novaci su ministrirali, čitali čitanja i pjevali.

Poslije mise župnik nas je ugostio ručkom na kojem su bila i braća iz okolnih župa. Atmosfera za ručkom je bila veoma ugodna, a odvijala se uz bratski razgovor. Iako se kaže: "Sveta Kata snijeg na vrata", ipak se to nije danas ostvarilo. Bilo je lijepo vrijeme. Na Visovac smo se vratili oko 15 sati.

Galerija slika

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas127
Ovaj mjesecOvaj mjesec55751
UkupnoUkupno6815971

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Administrator

franodoljanin@gmail.com