Podbablje: Primanje u Franjevačku mladež

Na prvu nedjelju došašća, dana 28. studenoga, posebno svečano je bilo u drevnoj imotskoj župi sv. Luke evanđelista u Podbablju jer je toga dana u Franjevačku mladež (Framu) te župe primljeno 29 novih članova. 

Svečano euharistijsko slavlje u podbapskoj filijalnoj crkvi Sv. Marka predvodio je župnik Podbablja i duhovni asistent mjesnog bratstva Frame fra Vinko Gudelj. 

U svojoj homiliji održanoj pred više stotina vjernika, uglavnom mladih framaša i njihovih roditelja kao i ostalih župljana istaknuo je kako je primanje u Franjevačku mladež veliki događaj za cijelu župu. U nastavku homilije povezao je prvu nedjelju došašća kao početak nove liturgijske godine, ali i primanje koje je, za mlade, novi početak u njihovom framaškom djelovanju. Istaknuo je važnost i potrebu Franjevačke mladeži u župi Podbablje, pogotovo u ovoj godini koju je Splitsko-makarska nadbiskupija posvetila mladima. Također je naglasio kako  je njihovim djelovanjem župa bogatija za mnoge projekte u kojima mladi uvijek radosno sudjeluju. Tijekom svete mise pjevao je mješoviti zbor Frame Podbablje pod ravananjem svoje voditeljice s. Ljiljane Todorić. 

Na početku Obreda primanja Ana Milas, predsjednica podbapske Frame te novoizabrana tajnica Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, prozvala je 29 mladih koji su na njezin poziv odgovorili 'Evo me'. Nakon što su mladi izrekli svoju molitvu, Ana Milas, predsjednica, i fra Vinko Gudelj, duhovni asistent, primili su mlade u mjesno bratstvo Frame. Franjevačka mladež u župi Podbablje osnovana je 1998. godine, a danas broji osamdesetak članova uglavnom učenika srednje škole.

Galerija slika

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1891
Ovaj mjesecOvaj mjesec25034
UkupnoUkupno6439651

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 80 

Administrator

franodoljanin@gmail.com