Düsseldorf: Duhovna obnova

U prigodi proslave Hrvatske katoličke misije u Düsseldorfu, koja će se slaviti misom zahvalnicom u nedjelju, 5. prosinca 2010., kako je najavio župnik fra Josip Kulovuć u misijskom glasilu i župnim obavijestima, održana je trodnevna duhovna obnova koju je, od 20. do 22. studenoga 2010., predvodio dr. sc. fra Anđelko Domazet, profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Prvoga dana, u subotu 20. studenoga, u 19 sati, voditelj duhovne obnove fra Anđelko održao je razmišljanje o radosti kršćanskoga života, a nakon toga je s fra Josip i vjernicima slavio večernju misa i klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Drugoga dana, u nedjelju 21. studenoga, na svetkovinu Krista Kralja, fra Anđelko je s vjerenicima slavio misu na tri mjesta: u Düsseldorfu u crkvi St. Apollinaris u 11 sati, u Neussu u crkvi St. Marien u 13 sati i u Langenfeldu u crkvi Marienhimmelfahrt u 16 sati. Fra Anđelko je, u prigodnoj homiliji, pozvao vjernike na izgrađivanje zajedništva i na prihvaćanje Kristova kraljevstva ljubavi.

Trećega dana, ponedjeljak 22. studenoga, u 19 sati, fra Anđelko je, kao voditelj duhovne obnove, upriličio razmišljanje o vjeri u pratičnom svjedočenju, a slavlje je zaključio molitvom.

Kroz trodnevnu duhovnu obnovu, koja se odvijala u večernjim satima, vjernici su imali priliku i za osobni sustet s voditeljem tijekom dana.

Vjerujemo da je duhovna obnova, kako je župnik fra Josip naglasio u zahvali fra Anđelku,  potakla vjernike na plodonosnije razmišljanje o osobnom i zajedničkom svjedočenju vjere u Isusa Krista.  

 

Fra Ante Branko Periša: Na rijekama Zapada (Krasnoslov o hrvatskom iseljeništvu nakon 60-ih godina 20. stoljeća)

Novi listić HLM Düsseldorf

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

13. prosinca: Lišane: VI. formacijski susret OFS-a

**********

15. prosinca: Brist - Božićni koncert

**********

9. - 25. prosinca: "Božić u Čavoglavama"

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1091
Ovaj mjesecOvaj mjesec26452
UkupnoUkupno6441069

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 59 

Administrator

franodoljanin@gmail.com