Split: Devetnica Gospi od Zdravlja (5. dan)

U utorak, 16. studenoga 2010. godine crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrome, nakon molitve krunice i molitve Gospi od Zdravlja, euharistijsko slavlje predvodio je don Drago Šimundža, pastoralni vikar Splitsko-makarska nadbiskupije.

Don Drago Šimundža započeo svoju propovijed riječima „Braćo i sestre, sretan sam da sam ovdje s vama da se otvaramo prema Bogu i blaženoj djevici Mariji, da sklapamo ruke da se veselimo očekujući veliki blagdan. 'Zdravo milosti puna' – divne riječi. Evanđelje iznosi Božja otajstva vrlo jednostavnim riječima. Nijedna knjiga na svijetu nije tako otvorena stvarnostima ljudskoga života kao Biblija. U njoj otkrivamo cjelokupnu sliku čovječanstva – radosti i žalosti čovjeka. Iz knjige Otkrivenja čuli smo govor o čovjekovim prilikama života, jednoga hvali, drugoga kori, a za neke se odnosi kako nije ni hladan ni vruć.“

U nastavku propovijedi naglasio je da „naš život treba biti otvoren svakodnevnom životu, ali istovremeno otvoren prema vječnosti, prema Bogu. Marija nam daje snagu da budemo otvoreni i da vjerom, bez obzira na okolnosti života, budemo 'milosti puni'. Nažalost, čovjek danas zaboravi na tu Božju i Gospinu milost. Na cesti života pitanje je gdje je i koliko prisutan Bog i blažena Djevica. Vjera nas nikada ne uči pogreškama nego nas oči da se odupiremo svemu onome što nije u skladu s kršćanskim vrednotama.

Za vrijeme mise pjevao je mješoviti zbor župe Gospe od Zdravlja.

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Sinj: Proslava Velike Gospe 2019.

************

Plina Stablina: Proslava Velike Gospe 2019.

Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas327
Ovaj mjesecOvaj mjesec50509
UkupnoUkupno7040240

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103