Main-Taunus/Hochtaunus: Primanje u Framu

U nedjelju, 7. studenoga, u crkvi sv. Dionizija, u Kelkheimu, u župi Main-Taunus/Hochtaunus, na misnom slavlju za djecu i mlade, koje se održava svake prve nedjelje u mjesecu, osam djevojaka te župe je svečano primljeno u Franjevačku mladež (Framu). Svetu misu je predvodio fra Marinko Vukman, župnik.

Franjevačka mladež je skupina mladih ljudi koji, primjereno svojoj dobi, žele živjeti Evanđelje i nasljedovati Isusa Krista po uzoru sv. Franje Asiškoga. Tako je osmero mladih ove župe tražilo da bude primljeno u Franjevačku mladež, te tako postanu slušatelji riječi Kristove i budu vjerni ostvaritelji i objavitelji evanđeoske poruke poput sv. Franje.

Obred primanja započeo je prigodnim uvodnim tekstom kojeg je izrekla s. Magdalena Višić, koja ujedno prati ove mlade na putu njihove formacije. Zatim je imenom pozvala kandidate: Antonela Tunanović, Wanja Tunanović, Sanja Tunanović, Antonia Galić, Ljubica Galić, Antonia Miličević, Ivona Galić i Klara Banovčić, da pristupe k oltaru. Ovih osam djevojaka su jedna po jedna izlazile i odgovarale na poziv s „Evo me!“ Nakon toga im je, nakon njihove molbe, da budu primljene u Framu, obznanjeno da su s radošću primljene u “bratsvo”, na što su one potvrdno odgovorile: “Amen! Bogu hvala!” Kao simbolični podsjetnik na ovaj čin fra Marinko je svakoj od njih podijelio Tau, franjevački znak.

Time je za mlade Framaše započela godina formacije za prva obećanja. Ove mlade framašice žele također biti poticaj i drugim mladima da se oduševe i odazivu na takav poseban način slijediti Krista, potaknute primjerom sv. Franje.

Kristina Kovačević

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas3665
Ovaj mjesecOvaj mjesec49373
UkupnoUkupno6394477

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103 

Administrator

franodoljanin@gmail.com