Drniš: Vjeroučenici za misije

U nedjelju 24. listopada u crkvi svetog Ante u Drnišu, vjeroučenici su obilježili Misijski dan. Večernju svetu misu, predvodio je župni vikar fra Mario Radman koji je zajedno sa s. Augustinom i animirao liturgiju. Molitve vjernih, i prinos darova praćen prigodnim tekstovima prinosili su i čitali vjeroučenici nižih razreda. Učenici drugog razreda otpjevali su pjesmu uz pokrete: "Mi želimo uzdić Isusa" a to je ujedno bio uvod u recital: "EVANĐEOSKI ZVUCI",  koji su izveli učenici šestoga razreda.

Pjevanje na Euharistijskom slavlju, kao i prigodne pjesme u recitalu predvodili su naši mladi iz Frame uz pratnju bisernice, gitara i drugih instrumenata a misu završili pjesmom "Tamo gdje palme cvatu", što je bio i moto ovog obilježavanja.Za misijski ambijent pobrinuli su se vjeroučenici koji su napravili palme i afričke kućice od blata i trstike, što je ispunjavalo prostor ispred oltara.

Naši vjeroučenici nisu samo današnjim danom pokazali zainteresiranost za one koji su u većoj potrebi. Osim što se tijekom godine znaju odricati u  prilog misija, uređuju poštanske markice koje šalju bratu Stjepanu Dilberu. Svoje likovne radove slali su misionarima s kojima su u kontaktu: s. Mirabilis Višić koja djeluje u Kongu, fra Miroslav Babić - Kenija i Boris Dabo - Zambija.

Vjerujemo da će naši vjeroučenici i nadalje gajiti plemenite osjećaje prema potrebama sveopće Crkve, posebno prema onima koji su u većoj potrebi.

Galerija slika

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

Split:

18. prosinca: Predstavljanje monografije „Gospodin vam dao mir“

*********

13./16./20. prosinca: Koncerti pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša

**********

14. - 17. prosinca: Sinj - Duhovna obnova

*********

Trstenik: Mjesečne teme u OFS-u 'Blagovijest' - 2018.

*********

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas108
Ovaj mjesecOvaj mjesec44659
UkupnoUkupno5580166

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 88 

Administrator

franodoljanin@gmail.com