Split: Tribina - Socijalna inicijativa FSR-a i Frame

U samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu u utorak 19. listopada 2010. u 20.00 sati održana je tribina na temu „Socijalna inicijativa Franjevačkog Svjetovnog reda i Frame“ koju su predstavili članovi povjerestva socijalne inicijative Fsr-a i Frame- Zoran Milić (predsjednik socijalne inicijative), Blaženka Eror Matić, Silvija Galinec i Lovro Sučić.  

Gosti/predavači su došli iz Zagreba sa željom da nam približe svoj dosadašnji rad i predstave inicijative u koje su bili uključeni.

Socijalna inicijativa je skupina svjetovnih franjevaca, članova FSR-a i Frame kojima je, sukladno našem svjetovnom poslanju, cilj „izgrađivanje bratskijeg i evanđeoskijega svijeta“ (usp. Pravilo FSR-a, 14.) zauzetom prisutnošću i odvažnim inicijativama na području javnog života. Područja djelovanja socijalne inicijative su ponajviše ekologija, socijalna problematika, te ostala društveno-politička pitanja. Koncept socijalne inicijative te njen rad ukratko nam je predstavio Zoran Milić te nas potaknuo na što veću nazočnost i djelovanje u svijetu, posebno u društveno-političkim pitanjima.

Temu palijativne skrbi prestavila je Blaženka Eror Matić. Brigu o bolesnima i umirućima približila nam je kroz organizaciju višegodišnjeg projekta palijativne skrbi FSR-a Kaptol.

Silvija Galinec govorila je na temu Zbrinjavanje otpada koja je u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u našem gradu Splitu posebno aktualna.

Na kraju tribine sve prisutne je pozdravio i Lovro Sučić koji se kao donedavni nacionalni predsjednik Frame posebno obratio framašima te ih pozvao da se podsjete koje su glavne odlike framaša i koje nas vrijednosti čine dijelom franjevačke obitelji. Posebno je istaknuo odlike pomoći najugroženijima te razvijena ekološka svijest koje su prepoznatljive kod framaša ali koje se moraju dalje poticati i razvijati kroz buduće inicijative među bratstvom.

Tribini je prisustvovalo 60-ak FSR-ovaca i framaša grada Splita iz sedam bratstava - četri bratstva FSR-a (Sv.Obitelj, Sv.Frane, Gospa od Pojišana, Gospa od Zdravlja) te tri bratstva Frame (Sv.Obitelj, Gospa od Pojišana, Gospa od Zdravlja). Za sve one koje zanima više o svim inicijativama, posjetite stranice povjerenstva:  http://si.fsr.hr/ 

 .

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas239
Ovaj mjesecOvaj mjesec9469
UkupnoUkupno7624347

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 35