Imotski: Dekanatski sastanak

U srijedu 13. listopada t. g. u prostorijama Franjevačkoga samostana Sv. Franje u Imotskom, održan je redoviti dekanatski sastanak. Susret svećenika koji djeluju u imotskom dekanatu započeo je u 10 sati izrazima dobrodošlice i pozdravom dekana fra Zorana Kutleše okupljenim svećenicima, a na poseban način mnp. ocu provincijalu provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu dr. fra Željku Toliću, koji je pozvan kao gost predavač. Uslijedila je zajednička molitva i prigodni duhovni nagovor u samostanskoj kapeli, koji je pripremio fra Rafael Begić, župnik Slivna. 

Nakon zanimljivog i poticajnog nagovora i  pauze s mogućnošću za sakramentom Pomirenja, slijedio je radni dio sastanka. Ovom prilikom pozvani predavač dr. fra Željko Tolić je održao predavanje pod naslovom Župnik duhovni poglavar u župnoj zajednici i njegova uloga za naše vrijeme. U svom izlaganju oslonio se na likove proroka iz Staroga zavjeta, pronalazeći paralelu s našim vremenom, u kome se pred pastira zajednice stavlja uvijek jednak zahtjev da najprije vlastitim životom bude na poticaj povjerenim dušama. Između ostaloga istaknuo je da prorok, prevedeno u naše prilike-župnik, u svom naviještaju „govori što izgovoriti mora, a ne ono što  odgovara onima koji ga slušaju.“

Nakon sažetog i sadržajnog izlaganja ostavljeno je dovoljno vremena za mogućnost postavljanja pitanja i iznošenje osobnih promišljanja na izloženu temu. Susret je završio zajedničkim ručkom i bratskim druženjem.

Galerija slika

 

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2978
Ovaj mjesecOvaj mjesec48686
UkupnoUkupno6393790

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 115 

Administrator

franodoljanin@gmail.com