HRVACE: Proslava blagdana Gospe Žalosne

U nedjelju, 19. rujna, u Hrvacama je svečano proslavljen blagdan Gospe Žalosne, koja je suzaštitnica župe; a ovo je ujedno i dan Općine Hrvace. Župna zajednica se za ovo slavlje pripremala trodnevnicom. Svakog dana trodnevnice euharistijskom slavlju je prethodila molitva krunice, koju su animirali mladi župljani; a poslije je uslijedio prigodni program. Prvog dana trodnevnice, u četvrtak – 16. rujna, euharistijsko slavlje je predvodio prof. fra Blaž Toplak, a potom su članovi dječjeg zbora izveli prigodni igrokaz: Cvijeće za Mariju.

Sljedećeg dana kod spomenika palim braniteljima, pripadnicima MUP-a, članovi općinskog poglavarstva i mr. Dinko Bošnjak – načelnik, položili su cvijeće i upalili svijeće, a župnik fra Frano Bilokapić je predvodio molitvu za sve pale branitelje u obrambenom Domovinskom ratu. U 12 sati je održana svečana sjednica općinskog vijeća, kojoj su nazočili g. župan i dožupan, a zaslužnim pojedincima su dodijeljene i prigodne nagrade. Sjednici su nazočili i predstavnici prijateljske općine Feričanci. Euharistijsko slavlje drugoga dana priprave za blagdan predvodio je fra Ante Kekez, sin ove župne zajednice. Poslije je uslijedio koncert posvećen braniteljima, u izvedbi Nade Šurić i Aleksandra Srzića.

Posljednjega dana trodnevnice, u subotu, euharistijsko slavlje je predvodio don Jozo Gojsalić, župnik na Biteliću. Uslijedio je večernji koncert, na kojem su nastupili: Klapa Hrvace i Klapa Sinj.

Na sam blagdan Gospe Žalosne, središnje euharistijsko slavlje je predvodio don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata, uz koncelebraciju o. župnika, dr. fra Bože Norca-Kljaje i fra Petra Jankovića. Mladi odjeveni u narodne nošnje u procesiji su nosili sliku Gospe od sedam žalosti, a mješoviti zbor pod vodstvom s. Vitalije Križan, animirao je pjevanje – kao i svih dana trodnevnice. 

Galerija slika

 

Pretraži sadržaj

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1588
Ovaj mjesecOvaj mjesec38276
UkupnoUkupno6452893

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 123 

Administrator

franodoljanin@gmail.com