Proložac: Mjesno bratstvo FSR-a proslavilo blagdan Rane sv. Franje

Stotinjak članova FSR-a koji su pristigli iz mjesnih bratstava koja djeluju na području Imotske krajine (Imotski, Vinjani, Runovići, Zmijavci, Podbablje i Proložac) okupili su se u drevnoj imotskoj župi sv. Mihovila u Prološcu gdje su zajedničkim misnim slavljem i druženjem uveličali blagdan Rana sv. Franje koji se slavi kao zaštitnik mjesnog bratstva FSR-a iz te župe. 

Euharistijsko slavlje u prološkoj župnoj crkvi Sv. Mihovila arkanđela predvodio je imotski župnik, gvardijan i dekan fra Zoran Kutleša uz koncelebraciju mjesnog župnika fra Antu Madunića inače i duhovnog asistenta FSR-a iz župe Proložac, fra Bruna Pezu, fra Mladena Prolića, župnika i duhovnog asistenta FSR-a u Runovićima, fra Franu Lacu, župnika i duhovnog asistenta FSR-a u Zmijavcima te fra Vinka Gudelja, župnika i duhovnog asistenta FSR-a iz Podbablja.

Tijekom svoje propovijedi svim članovima FSR-a naglasio je kako je zajedništvo bitna spona koja mora povezivati sve kršćane, a na poseban način članove Franjevačkog svjetovnog reda. Kasnije je istaknuo: „To naše zajedništvo očituje se kroz naše brojne susrete časteći zaštitnike pojedinih bratstava gdje svi okupljeni i povezani bratskom ljubavlju slavimo Boga u svim našim župama i mjesnim bratstvima“. Istaknuo je i samo važnost FSR-a koji se često ističe i u brojnim karitativnim djelatnostima, a na poseban način ohrabrio je sve članove FSR-a da nastave čvrsti i ponosni biti revni članovi Trećeg reda.

Uvod u svetu misu tijekom koje je pjevao Mješoviti zbor župe Proložac uz orguljašku pratnju svoje dugogodišnje voditeljice s. Filipe Smoljo bila je Franjevačka krunica koju su predmolili članovi pojedinih bratstava FSR-a te pozdravni govor prološkog župnika fra Ante Madunića koji je istaknuo kako je radostan što predstavnike i mnoge članove bratstava FSR-a može pozdraviti kao domaćin u njegovoj župi te u njihovoj župnoj crkvi Sv. Mihovila. Naglasio je kako je ovaj susret simbolično održan u ovoj crkvi kojega je Sv. Franje posebno častio.

Nakon susreta gostoljubivi domaćini uglavnom članovi FSR-a Proložac na čelu sa svojim župnikom fra Antom Madunićem pripremili su prigodni domjenak u župnoj dvorani.  

Galerija slika

 

 

 

Pretraži sadržaj

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2018.

***********

13. - 16. srpnja: Proslava Gospe Karmelske u Runovićima

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u župi Studenci

***********

17. - 20. srpnja: Proslava sv. Ilije u Metkoviću

***********

17. - 20. srpnja: Brist - Proslava sv. Margarite

***********

21. srpnja: Molitvena hodnja „Koracima nade u istinu“ – Bulić-Vukšić-Lišane

***********

30.7.-2.8.: Proslava Gospe od Anđela na Visovcu

***********

27.7.-19.8.: Hodočašća i devetnica Gospi Sinjskoj

***********

1. kolovoza: Hodočašće duhovnih zvanja Gospi Sinjskoj

************

15. kolovoza: Slavlje Velike Gospe u Sinju

*************

18. kolovoza: Sinj - Proslava 50. obljetnice mature

**********

7. studenoga: Povijesno otkrivanje reljefa Gospe Sinjske u Nazaretu

Aktualno

FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas301
Ovaj mjesecOvaj mjesec41897
UkupnoUkupno6102784

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 71 

Administrator

franodoljanin@gmail.com