Miljevci: Proslava blagdana Gospe od Milosti

Nedjelja iza svetkovine Male Gospe tradicionalno se u župi Imena Isusova na Miljevcima slavi kao blagdan Gospe od Milosti. Toga se dana u crkvi Imena Isusova u Drinovcima „sjati i mlado i staro da se Bogu i Gospi pomoli“. Tako je bilo i u nedjelju 12. rujna 2010. godine. Priprema za proslavu blagdana započela je trodnevnicom koju je predvodio župnik fra Ivan.

Kroz tri večeri župnik je poticao vjernike na razmišljanje o ulozi i poslanju vjernika u Crkvi Kristovoj po uzoru na Mariju. Zadnju večer trodnevnice bilo je molitveno bdijenje u kojem su vjernici vrlo rado sudjelovali molitvom, pjesmom, razmišljanjem i šutnjom.

Na sam blagdan, svečanost je započela posebnom zvonjenjem crkvenih zvona, što je osobito pozdravio stariji naraštaj jer kako rekoše: „to im dušu i srce otvori za Boga“.

Svečanu svetu misu predvodio je i propovijedao fra Vinko Prlić, koji je bio župnik u toj župi od 1977.-do 1982. godine. Za vrijeme službe župnika na Miljevcima, vjernici su fra Vinka posebno voljeli i prihvaćali jer je bio neposredan i bliz sa svojim župljanima. Tu svoju neposrednost izrazio je i u propovijedi, kao i na završetku svete mise jer su njegove očinske riječi podrške i ohrabrenja župljani harno prihvatili, što se vidjelo i po pljesku kojeg je dobio na kraju mise.

Svečanost proslave blagdana Gospe od Milosti započela je svečanom procesijom novoizgrađenim nogostupom oko groblja. U koncelebraciji su, uz župnika i fra Vinka, sudjelovali i fra Frano Samodol i fra Edvard Sokol. Posebnu pažnju privukli su novaci s Visovca za koje župljani već stoljećima mole i podržavaju svaku generaciju novaka na Gospinu otočiću.

Nakon zahvalne riječi o. župnika, svaki od osmorici rođenih Miljevčana tijekom 2009. godine primili su novčani prilog u visini od 5.000,00 kn. Akciju ProVita organizirao je Miljevački sabor u suradnji sa Župnim uredom. Potom je fra Vinko zazvao Božji blagoslov na sve prisutne i cijelu župu.

Nakon završetka euharistijskog slavlja KUD Miljevci održao je prigodni program ispred crkve koji su vjernici jako lijepo prihvatili „jer ih je to vratilo u mladost“ kako je i bio običaj da se nakon svake mise „zaigra miljevačko kolo“.

Uz lijepo vrijeme i radosna srca tako je proslavljen blagdan Gospe od Milosti.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas336
Ovaj mjesecOvaj mjesec19695
UkupnoUkupno7634573

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 67