FRANKFURT: Oproštaj dušobrižnika fra Ivice Ercega

Dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi Oca Ante Antića u Frankfurtu na Majni fra Ivica Erceg, nakon četiri godine pastoralnog djelovanja, oprostio se u nedjelju 5. rujna od zajednice i odlazi u drugu misiju, a na njegovo mjesto je došao fra Ivan Čikara iz Splita, koji će se započeti djelovanje u Frankfurtu u nedjelju 12. rujna, kada će se predstaviti zajednici.

Svečano misno slavlje u tom je povodu u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu na Majni predvodio delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj fra Josip Bebić u zajedništvu sa župnikom fra Petrom Klapežom, dušobrižnikom fra Antom-Krešom Samardžićem, o. Ercegom i o. Čikarom. Propovijedao je delegat o Bebić koji je govorio o važnosti Krista i vjere u životu vjernika.

Tijekom misnog slavlja o.  Ercegu je u ime hrvatskih i njemačkih biskupa i provincijala Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedišem u Splitu zahvalio delegat o. Bebić za četiri godine predanog djelovanja u toj hrvatskoj zajednici. O. Bebić je u toj prigodi pročitao i zahvalnu riječ referenta za katoličke drugih materinskih jezika u Biskupiji Limburg Haralda Stuntebecka, koji je posebno istaknuo zauzetost o. Ercega u pastoralu djece i mladih. Delegat o. Bebić je ujedno o. Čikari uputio dobrodošlicu u Frankfurt. Prigodnu riječ zahvale i dobrodošlice uputio je i predsjednik župnoga vijeća Franjo Akmadža. „Fra Ivica, nakon Tvoga odlaska iz Frankfurta ostat će prelijepo sjećanje na jednog posebnog svećenika koji je u svoje djelovanje, uz svu duboku i iskrenu duhovnost, unosio svoju specifičnu duhovitost.“ Dobrodošlicu je u ime cijele župe uputio o. Čikari. Zahvalu o. Ercegu i dobrodošlicu o. Čikari u svoje osobno ime i u ime župnog pastoralnog osoblja uputio je župnik o. Klapež.

Na kraju je o. Erceg zahvalio svima za četverogodišnjoj suradnji.  

Fra Ivica Erceg je rođen 1974. godine u Otoku kod Sinja. Mladu misu slavio je 2000. godine u Otoku. Pet je godina pastoralno djelovao u Metkoviću, a kao dušobrižnik je djelovao godinu dana u Berlinu i četiri godine u Frankfurtu.  

Fra Ivan Čikara rođen je 1981. u Splitu. Mladu misu slavio je 2008. u Grabu. Godinu dana je pastoralno djelovao u župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, a godinu u župi Gospe od Zdravlja u Splitu, nakon čega je došao na mjesto dušobrižnika u Frankfurt.

Adolf Polegubić

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas424
Ovaj mjesecOvaj mjesec19783
UkupnoUkupno7634661

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 51