DARMSTADT: Misija proslavljuje 40 ljeta života

Kada se godine 2009. navršilo četrdeset ljeta postojanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu, bila je to prigoda da se pastoralno osoblje i vjernici sastanu i da se upitaju odakle su došli, gdje žive i kako će dalje; odnosno da se upitaju zašto su ovdje; ili još bolje, da razmisle kako to da su ovdje gdje jesu, a nisu tamo gdje su morali biti. Na sva ta pitanja ni nakon 40 ljeta ne će davati odgovore, jer na sva ta pitanja znaju odgovore. Jer, na ta pitanja odgovaraju već četrdeset ljeta.  

Da proživljenih četrdeset ljeta ne bi prepustili zaboravu, župnik fra Josip Klarić, sa suradnicima i članovima župnoga vijeća, tiskali su monografiju kao spomen-knjigu u koju su zapisali, u slici i riječi, povijest 40 ljeta u pokrajinama Hessen i Rheinland-Pfalz.

Dok proživljavaju svoju sadašnjost, takvu kakva jest, sastavili su svoju povijest za buduća pokoljenja. I kada ih budu pitali njihovi potomci, kako su ovdje živjeli i zašto su se ovdje rodili, oni će im pokazati pisani dokument, spomen knjigu, monografiju o Hrvatskoj katoličkoj misiji u Darmstadtu.

Zato, u prigodi 40 ljeta Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu, koji će se slaviti od 10. do 13. lipnja 2010., organiziraju duhovnu obnovu, kulturni program i misu zahvalnicu.

Duhovnu obnovu, u četvrtak i petak, 10. i 11. lipnja t.g. predvodi prof. dr. sc. fra Ante Vučković. U kulturnom programu, u subotu, 12. lipnja t.g., dr. Adolf Polegubić i mr. sc. Edi Zelić, predstavljaju monografiju. Misu zahvalnicu, u nedjelju, 13. lipnja t.g., u crkvi sv. Fidelida u Darmstadtu, predvodi i propovijeda prof. dr. sc. fra Ante Vučković.

Tada će, za 40 ljeta života, vjere, nadanja, planova, njihovih snova u tuđini, na prvom mjestu reći Bogu hvala, kao i svim svećenicima, časnim sestrama, članovima župnoga vijeća, kao i svima koji su utkali sebe u život Misije. Tada će zahvaliti mjesnoj Crkvi, posebno Biskupiji Mainz, njemačkom društvu što su mogli nesmetano živjeti svoju vjeru, kulturu i običaje. Tada će svima zahvaliti što su im svesrdno pomagali u najtežim trenucima za Domovinu i narod u vrijeme obrambenoga rata. Tada će zahvaliti i domovinskoj Crkvi koja ih je uvijek pratila svojim molitvama, davala smjernice i brinula se za dušobrižničko osoblje, uvijek imala sluha i majčinskog srca za svoju iseljenu djecu.

Monografija će zajedno s njima još jednom proputovati kroz prošlost i povesti ih u budućnost. 

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Život u Bratstvu OFS-a, mjesečna tema za travanj 2020.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas349
Ovaj mjesecOvaj mjesec19708
UkupnoUkupno7634586

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 37