Posveta svećenika Bezgrješnome Srcu Marijinu

Papa Benedikt XVI.

Bezgrješna Majko, u ovome mjestu milosti, okupljeni po ljubavi tvoga Sina Isusa, Vrhovnog i vječnog svećenika, mi se, sinovi u Sinu i njegovi svećenici, posvećujemo tvome majčinskom srcu, da vjerno izvršavamo volju Očevu. Svjesni smo da bez Isusa ne možemo učiniti ništa dobra i da ćemo samo po Njemu, s Njim i u Njemu biti oruđe spasa za svijet.

Zaručnice Duha Svetoga, isprosi nam neprocjenjivi dar preobraženja u Krista. Po istoj snazi Duha koji je tebe, natkriljujući na Tobom svoju sjenu, učinio Spasiteljevom majkom, pomogni nam da se Krist, tvoj Sin, i u nama rodi. Da se tako Crkva može obnoviti po svetim svećenicima, preobraženima po milosti Onoga koji čini sve novo.

Majko milosrđa, Tvoj nas je Sin pozvao da budemo poput Njega: 'svjetlo svijeta i sol zemlje'. Svojim moćnim zagovorom pomozi nam da nikada ne iznevjerimo ovaj uzvišeni poziv, da ne popustimo svojim egoizmima, laskanjima svijeta i đavolskim pokušajima. Zaštiti nas svojom čistoćom, očuvaj svojom poniznošću i zakrili svojom majčinskom ljubavlju, koja se odražava u tolikim tebi posvećenim dušama koje su za nas istinske duhovne majke.

Majko Crkve, mi, svećenici, želimo biti pastiri koji ne pasu sami sebe, nego se darivaju Bogu za braću, nalazeći u tome svoju sreću. Ne samo riječima nego životom, želimo ponizno ponavljati, dan za danom, svoj odgovor 'evo me'. Predvođeni tobom, želimo biti apostoli božanskoga milosrđa, radosni što svaki dan slavimo svetu oltarsku žrtvu a onima koji to traže pružamo sakrament pomirbe.

Odvjetnice i posrednice milosti, ti koja si posvema uronjena u jedino opće Kristovo posredništvo, od Boga za nas izmoli posve obnovljeno srce, koje ljubi Boga sa svim svojim snagama a služi čovječanstvu kao što si ti činila. Gospodinu ponovi svoju učinkovitu riječ: „nemaju više vina“ da Otac i Sin na nas izliju, kao novi silazak, Duha Svetoga. Prepun divljenja i zahvalnosti zbog trajne nazočnosti među nama, i ja u ime svih svećenika želim uskliknuti: „Odakle onda meni to da majka Gospodina moga dolazi k meni?“

Oduvijek majko naša, ne umori se „posjećivati nas“, tješiti, i podržavati. Priteci nam u pomoć i oslobodi nas od svake opasnosti koja nam prijeti. Ovim činom povjerenja i posvete, želimo te dublje i temeljitije prihvatiti, zauvijek i posvema, u svome ljudskom i svećeničkom životu. Neka tvoja nazočnost učini da procvjeta pustinja naših samoća i zasja sunce nad našim tamama, povrati mir nakon oluje, da svi ljudi vide spasenje Gospodina, koji nosi ime i lice Isusa, odraženo u našim srcima, zauvijek ujedinjeni s tvojim! Amen.

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas377
Ovaj mjesecOvaj mjesec67958
UkupnoUkupno7610459

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 21