Otok: Susret ministranata

U subotu, 22. svibnja 2010. godine u Otoku je održan susret ministranata. Na susretu su sudjelovali župnici ili župni vikari iz slijedećih župa: Bajagić, Banjevci, Gala-Gljev, Grab, Hrvace, Kijevo, Otok, Potravlje, Sinj (i filijale: Brnaze, Čitluk-Jasensko, Karakašica, Lučane), Split - Gospa od Zdravlja i Turjaci. Ukupno su bila 154 ministranata.

Susret je započeo u crkvi sv. Luke u 10 sati euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Frano Doljanin, a koncelebrirali su fra Žarko Maretić i fra Duško Botica. U crkvi među ministrantima bili su fra Dalibor Grčić, fra Ivan Norac Kljajo, fra Luka Banić, fra Jakov Viro, fra Eugen Poljak, fra Tino Labrović, fra Luka Norac Kevo, fra Jozo Zrnčić, fra Pavao Vučković, fra Ivan Čikara, fra Ante Bilokapić i đakon fra Perica Maslać. 

Nakon euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja ispred crkve, ministranti su iskušali svoje znanje u kvizu. Kviz se sastojao u dva dijela: prvi dio je bio pismeni, a drugi usmeni. Pobjednici kviza bili su ministranti iz župe Otok. Budući da su ministranti iz Brnaza i Hrvaca nakon tri kruga pitanja i odgovara imali isti broj bodova, u dodatnom ispitivanju bolji su bili ministranti iz Brnaza tako da su oni osvojili drugo, a Hrvace treće mjesto. U kvizu nisu sudjelovali ministranti iz nekoliko župa.

Domaćin susreta, fra Dalibor Grčić, uz pomoć svojih budućih framaša, organizirao je ručak za ministrante kao i za franjevce. Nakon ručka, ministranti su, umjesto tradicionalnog nogometa, iskazali svoju vještinu u slijedećim igrama: 'poštar', 'indijanski nogomet', 'skijanje na suhu'. S. Filipa Smoljo pomogla je ostvariti navedene društvene igre u kojima su sudjelovali svi ministranti, za razliku od nogometa gdje sudjeluju samo pojedinci, a ostali gledaju.

Galerija slika

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1229
Ovaj mjesecOvaj mjesec61981
UkupnoUkupno7051712

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 96