SREDIŠNJA TEMA ZA GODIŠNJU FORMACIJU

Circ. n. 14/08-14

Prot. N. 2129/10

 

Rim, 10. siječnja 2010.

Blagdan Gospodinovog krštenja 

 

-          Nacionalnim vijećima FSR-a i Frame

-          Međunarodnim vijećnicima FSR-a i Frame

Draga braćo i sestre,

neka vam Gospodin udijeli svoj mir i radost!

Na početku ove nove godine, 2010., pišem vam da obavijestim sva nacionalna bratstva o početku novog projekta formacije koji se pokreće kao odgovor na odluke donesene tijekom našeg Generalnog kapitula 2008. u Mađarskoj.

Kao što znate, formacija ostaje prioritet cijeloga Reda. Generalni kapitul je preporučio “Predsjedništvu da promiče i trajnu formaciju, predlažući svim bratstvima svijeta središnju temu godišnje formacije zajedno s natuknicama potrebnima za njezino izvođenje. … Kapitul prepoznaje da su osjećaj pripadnosti, poziv na život u bratstvu, važnost i narav obveze preuzete zavjetovanjem, osnovni elementi za život svjetovnog franjevca, koji moraju biti usvojeni, naglašeni i uporno ponavljani u početnoj i trajnoj formaciji.” (Zaključci Generalnog kapitula 2008.)

Kao odgovor na ovu odluku Generalnog kapitula, međunarodno Predsjedništvo je ustanovilo skupinu za projekt formacije kako bi razvili središnju temu za godišnju formaciju te odredili teme i točke koje se mogu iskoristiti za produbljivanje ove teme. Tu skupinu za formaciju čine Ewald Kreuzer, FSR, vijećnik Predsjedništva, i fra Amando Trujillo-Cano, TOR, generalni asistent. Formativni materijali koji će se pripremiti na ovu temu bit će dostupni na internetskoj stranici MVFSR-a (www.ciofs.org), kao što je to bio slučaj i kad se pripremao program za upoznavanje života svete Elizabete Ugarske, na mjesečnoj bazi i na četiri službena jezika Reda.

Središnja tema za 2010. godinu bit će “ZAVJETOVANJE I OSJEĆAJ PRIPADNOSTI”, ista tema kao što je bila i na Generalnom kapitulu 2008.

Ova tema obradit će se tako da će svaki mjesec biti predstavljena 3 dijela. Prvi dio sadržavat će sažetak izlaganja fra Felice Cangelosija, OFMCap, s Generalnog kapitula “Zavjetovanje u FSR-u: Dar i obaveza” te Emanuele De Nunzio, FSR, “Osjećaj pripadnosti FSR-u”. Svaka od tih tema obrađivat će se kroz šest mjeseci. Drugi dio povezivat će mjesečnu temu s liturgijskim kalendarom ili drugim značajnim događajima vezanim za tu temu. Treći dio povezivat će mjesečnu temu sa socijalnim naukom Katoličke crkve budući da je Generalni kapitul 2008. godine snažno preporučio članovima FSR-a da ozbiljno rade na formaciji po tom pitanju kako bi mogli aktivno sudjelovati u društvu. Svaki dio također uključuje i nekoliko komentara i pitanja za osobno produbljivanje i razgovor na susretima bratstva.

Nadamo se da će ove mjesečne cjeline biti od pomoći za formaciju u našem Franjevačkome svjetovnom redu. Budući da je ovo odluka Generalnog kapitula, koji predstavlja cijeli Red širom svijeta, od svih se nacionalnih bratstava očekuje da posvete potrebnu pažnju ovoj središnjoj temi u svojem programu formacije unutar svojih bratstava: nacionalnih, područnih i mjesnih. Potičemo sve odgovorne za formaciju da koriste ovaj materijal kako bi podržali važan rad na formaciji u svojim nacionalnim bratstvima.

Neka nas Duh Sveti vodi u ovom procesu formacije!

Bratski pozdrav,

 

Encarnacíon del Pozo

Generalna ministra, FSR

 

 

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Odgođeni su susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Adresa e-pošte:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Muka po Ivanu (provincijski napjev /zapisao fra Stipica Grgat)

Muka po Ivanu (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Marku (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Mateju (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

Muka po Luki (provincijski napjev /Služba Božja - fra Mile Čirko)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas391
Ovaj mjesecOvaj mjesec65599
UkupnoUkupno7608100

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22