Split/Trstenik: Adventsko – božićni koncert bogoslova naše Provincije i gostiju

Dana 22. prosinca 2019. s početkom u 20 sati održan je adventsko – božićni koncert u crkvi franjevačkog samostana na Trsteniku.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Adventski koncert

U nedjelju 22. prosinca 2019. g., dok dogorijeva i posljednja adventska svijeća, u crkvi sv. Ante Padovanskog na Šubićevcu održan je prigodni adventski koncert. Opširnije: subicevac.hr

 
Sinj: Novi broj lista Gospa Sinjska

Sinj - Božić, 2019.

 
Dubrava: Humanitarni božićni koncert

Franjevačka mladež Gospe od Zdravlja iz Dubrave (Šibenik) organizirala je humanitarni božićni koncert koji se održao u nedjelju, 22. prosinca 2019.godine s početkom u 19 sati. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Imotski: Novi broj župnog lista

Imotski - Božić, 2019.

 
Zmijavci: Novi broj župnog lista

Zmijavci - Božić, 2019.

 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za siječanj 2020. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Podložiti se Njemu. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Lišane: Božićna humanitarna priredba

Božićna humanitarna priredba “Framaško srce”, jedna je od skupa aktivnosti pod nazivom “Budi i ti nečiji Božić”, koju tradicionalno organizira Frama Lišane. Opširnije: zupagospavangrada-sibenik.hr

 
Tučepi - Baška Voda - Split: Božićna karitativna akcija

Karitativna sekcija franjevačkih bogoslova već godinama organizira božićnu akciju prikupljanja hrane i higijenskih potrepština za siromašne obitelji grada Splita. Ova akcija ne bi bila moguća bez svesrdnoga odaziva župljana župe svetog Ante iz Tučepa sa župnikom fra Stipom Bešlićem i župljana župe Uznesenja Marijina Bast – Baška Voda sa župnikom fra Petrom Vrljičkom.

Više...
 
Studenci: Novi broj župnog lista


Studenci - Božić, 2019.

 
Čvrljevo: Novi broj župnog lista

Čvrljevo - Božić, 2019.

 
Baška Voda: Novi broj župnog lista

Baška Voda - Božić, 2019.

 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao božićni broj Žive zajednice, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni.

Više...
 
Objavljeni tekstovi za svjetsku Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana 2020. godine i na hrvatskom jeziku

Vijeće Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog i Kršćanska sadašnjost objavili su priručnik za svjetsku Molitvenu osminu 2020. godine. Priručnik je rezultat suradnje Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana i Povjerenstva „Vjera i ustrojstvo“ Ekumenskog vijeća crkava, a materijale za 2020. godinu oblikovale su kršćanske crkve sa Malte pod biblijskim geslom: „Iskazivahu nam nesvakidašnje gostoljublje“ (Dj 27, 18 – 28, 10). Polazeći od Pavlovog iskustva zadivljujuće gostoljubivosti i čovjekoljublja kojim su Pavao i ostali brodolomci dočekani na Malti, tekstovi, molitve i razmatranja u Priručniku potiču sve kršćane na njegovanje čovjekoljublja i gostoljublja naspram svoje ljudske braće. Hrvatsko izdanje uredio je Tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog dr. Jure Zečević. Svjetska Molitvena osmina za jedinstvo kršćana odvija se svake godine od 18. do 25. siječnja, ali su kršćani u svim crkvama pozvani, da tijekom cijele godine mole za očuvanje postojećeg i postizanje potpunijeg stupnja jedinstva.

 
London: Hrvatskoj katoličkoj misiji u Londonu dodijeljena Povelja Republike Hrvatske

U ime Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz uručio je u Hrvatskom veleposlanstvu u Londonu u utorak 17. prosinca 2019.  Povelju Republike Hrvatske voditelju Hrvatske katoličke misije u Londonu fra Ljubomiru Šimunoviću. Odluku o dodjeljivanju priznanja Predsjednica je donijela u prigodi 50. obljetnice Hrvatske katoličke misije u Londonu a „za izniman doprinos u očuvanju, duhovnoj, potpori i njegovanju veza hrvatske zajednice u Londonu s domovinom, kao središtu susreta s materinskim jezikom, poviješću, kulturom i nacionalnim identitetom“.

 
Lovreć: Novi broj župnog lista


Lovreć - Božić, 2019.

 
Proložac: Novi broj župnog lista

Proložac - Božić, 2019.

 
Slivno: Novi broj župnog lista

Slivno - Božić, 2019.

 
Vinjani: Izborni kapitul u OFS-u „Sv. Roko“

U nedjelju 15. prosinca 2019. godine u 16,30 sati u Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Roko“ u Vinjanima održan je izborni kapitul. Kapitulu je predsjedala Mila Šuto, područna ministra Splitsko-dubrovačkoga OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, sa sjedištem  u Splitu. Nazočio je i fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asisenata istoga područja.

Više...
 
Preminula majka fra Petra Klapeža

Dana 16. prosinca 2019. god. preminula je Marija Klapež (Rarinka) rođ. Šipić (1933.) majka našega brata fra Petra Klapeža.

Sprovod će biti u srijedu, 18. prosinca 2019. god. u 14.30 sati u župi Srca Isusova u Košutama.

 

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

Više...
 
Šibenik/Crnica: Novi broj župnog lista

Crnica: Župni list "Sveta Nediljica" - Božić, 2019.

 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: "Dobri Otac Antić", 3-4, 2019.

 
München: Božićni listić

 
Promina: Novi broj župnog lista

Promina - Božić, 2019.

 
Split/Trstenik: Karitativna akcija OFS-a

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split-Trstenik organiziralo je, u sklopu pastoralnog programa „Dani svete Elizabete“ u nedjelju, 17. studenoga 2019., prije i poslije misa u 7, 9.30 i u 19 sati karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“ – prikupljanje pomoći najpotrebitijima.

Više...
 
Proložac: Izborni kapitul OFS-a

U subotu, 7. prosinca 2019., područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Mila Šuto i predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata fra Stipe Nimac bili su u bratskom i pastoralnom pohodu mjesnom bratstvu „Rane sv. Frane" Proložac. Prema Genaralnim konstitucijama OFS-a, duhovni asistent više razine zadužen je za pastoralni pohod, a ministar više razine za bratski pohod. Isti dan u 17 sati, održan je Izborni kapitul MB kojim su predsjedali gore navedeni.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Susreti trajne formacije (regionalni susreti)

************

Dan otvorenih vrata Klerikata

************

Slika sv. Nikole Tavelića u Promini

************

SPLIT: Seminar daljnje izobrazbe za pastoralne suradnike i suradnice iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj

************

Živogošće: XXXIII. Obiteljski susret

************

Antićevo 2020.

************

Seminar za zborovođe Zlatne harfe

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas5490
Ovaj mjesecOvaj mjesec65739
UkupnoUkupno7532572

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 56