Slivno: Novi broj župnog lista

Slivno - Božić, 2019.

 
Vinjani: Izborni kapitul u OFS-u „Sv. Roko“

U nedjelju 15. prosinca 2019. godine u 16,30 sati u Mjesnom bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Roko“ u Vinjanima održan je izborni kapitul. Kapitulu je predsjedala Mila Šuto, područna ministra Splitsko-dubrovačkoga OFS-a „Sv. Leopold Bogdan Mandić“, sa sjedištem  u Splitu. Nazočio je i fra Stipe Nimac, OFM, predsjednik Konferencije područnih duhovnih asisenata istoga područja.

Više...
 
Preminula majka fra Petra Klapeža

Dana 16. prosinca 2019. god. preminula je Marija Klapež (Rarinka) rođ. Šipić (1933.) majka našega brata fra Petra Klapeža.

Sprovod će biti u srijedu, 18. prosinca 2019. god. u 14.30 sati u župi Srca Isusova u Košutama.

 

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!

Više...
 
Šibenik/Crnica: Novi broj župnog lista

Crnica: Župni list "Sveta Nediljica" - Božić, 2019.

 
Zagreb: Novi broj glasila "Dobri Otac Antić"

Zagreb: "Dobri Otac Antić", 3-4, 2019.

 
München: Božićni listić

 
Promina: Novi broj župnog lista

Promina - Božić, 2019.

 
Split/Trstenik: Karitativna akcija OFS-a

Mjesno bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS) „Blagovijest“, Split-Trstenik organiziralo je, u sklopu pastoralnog programa „Dani svete Elizabete“ u nedjelju, 17. studenoga 2019., prije i poslije misa u 7, 9.30 i u 19 sati karitativnu akciju „Kruh sv. Elizabete“ – prikupljanje pomoći najpotrebitijima.

Više...
 
Proložac: Izborni kapitul OFS-a

U subotu, 7. prosinca 2019., područna ministra Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Mila Šuto i predsjednik Konferencije područnih duhovnih asistenata fra Stipe Nimac bili su u bratskom i pastoralnom pohodu mjesnom bratstvu „Rane sv. Frane" Proložac. Prema Genaralnim konstitucijama OFS-a, duhovni asistent više razine zadužen je za pastoralni pohod, a ministar više razine za bratski pohod. Isti dan u 17 sati, održan je Izborni kapitul MB kojim su predsjedali gore navedeni.

Više...
 
München/St. Gabriel: Novi broj župnog lista

St. Gabriel - 3/219

 
Split: Održan post-kapitul „Fratri u dijalogu“

U Franjevačkom samostanu o. Ante Antića u Splitu održan je u srijedu, 11. prosinca 2019., post-kapitul „Fratri u dijalogu“. Na taj formativni susret bila su pozvana braća Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja koja su položila svečane zavjete u posljednjih deset godina (Under Ten). Susret je započeo u 16 sati, a sudjelovala su osmorica braće. Susret je organizirao fra Šimun Markulin, moderator trajne formacije, a nazočio mu je i fra Marko Mrše, provincijal.

Više...
 
Miljevci. Novi broj župnog lista

Miljevci - Božić, 2019.

 
Podbablje: Novi broj župnog lista

Most - Božić, 2019.

 
München: Božićna proslava i Nikolinje 2019.

U kontekstu „slavljenja svetoga“ sekularizirani je “čovjek kao dijalektičko biće, stalno na kušnji da sveto zamjeni sa svjetovnim, te je nemoguće ustanoviti kada je kod njega blagdan življen kao profana igra, a kada kao proćućen sakralni čin. Sve to ovisi o unutarnjem stavu i vjeri da se sveto može dozvati u stvarnost“. Da se blagdani ne pretvore u praznu pozu i običnu svjetovnu zabavu i tako ne ostanu bez vjere, brine se, za iseljene Hrvate u glavnom gradu Bavarske, Hrvatska katolička župa München, sa svojim svećenicima, časnim sestrama i ostalim pastoralnim osobljem.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Susret sa sv. Nikolom

Ove druge nedjelje došašća, uz plamen i druge adventske svijeće, mnogobrojni vjernički puk sudjelovao je u svečanom euharistijskom slavlju koje je predslavio fra Mario Radman, župnik i gvardijan. Svetopisamska čitanja ove nedjelje imaju jasnu poruku, a fra Mario, tumačeći ih, u svojoj propovijedi istaknuo je: „Mnogi od nas došašće doživljavaju kao prilično bajkovito vrijeme. Opširnije: subicevac.hr

 
London: Hrvatska katolička misija obilježila 50. obljetnicu utemeljenja i djelovanja

Zahvalnom misom koju je u Londonu u nedjelju 8. prosinca predvodio predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić u zajedništvu s pomoćnim westminsterskim biskupom mons. Paulom McAleenanom u crkvi Presvetoga Srca, proslavljena je 50. obljetnica utemeljenja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Londonu.

Više...
 
Darmstadt: Fra Ivan Čikara preuzeo vođenje HKZ

Svečanom misom u crkvi sv. Fidelisa koju je pred više od 400 vjernika predvodio fra Ivan Čikara u koncelebraciji s delegatom vlč. Ivicom Komadinom, dekanom Dekanata Darmstadt dr. Christophom Klockom i župnikom sv. Fildelisa Johannesom Gansom, fra Ivan Čikara preuzeo je vođenje Hrvatske katoličke zajednice u Darmstadtu.

Više...
 
Šibenik: Adventski koncert mješovitog zbora Gospe od Zdravlja u šibenskoj katedrali

U prigodi otvaranja manifestacije „Otvorite vrata Božiću“, župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja iz Splita bio je u dvodnevnom posjetu gost šibenske katedrale. Zbor je najprije u subotu 7. prosinca priredio cjelovečernji koncert, a u nedjelju, 8. prosinca animirao je svečano euharistijsko slavlje.

Više...
 
Ugljane/Strmendolac: Proslavljen sv. Nikola

Blagdan nebeskog zaštitnika sv. Nikole biskupa, 6. prosinca 2019., vjernici su proslavili u filijali Strmendolac, župa Ugljane, gdje je područna crkvica sv. Nikole biskupa, sagrađene davne 1767. godine. Svete mise u 8 i 10.30 sati s procesijom sa Svečevim kipom, uz župnika fra Nedjeljka Tabaka, predvodio je fra Ante Prološčić. Kao i svake godine na svečanu svetu misu u 10.30 sati, došao je i don Luka Vuco.

Više...
 
München: Duhovna obnova

U četvrtak, 28. studenoga 2019. godine u Hrvatskoj katoličkoj misiji u Münchenu održana je duhovna obnova za došašće pod geslom: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“. Duhovnu obnovu predvodio je tajnik Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Damir Pavić.

Više...
 
Tečaj o socijalnom nauku Crkve Nacionalnog vijeća Franjevačkoga svjetovnoga reda

Nacionalno vijeće Franjevačkoga svjetovnoga reda organiziralo je osmi tečaj o socijalnom nauku Crkve i svjedočenju svjetovnih franjevaca u društvu, koji je održan 30. studenog u samostanu franjevaca konventualaca na Svetom Duhu u Zagrebu, u Dvorani sv. Franje. Opširnije: ika.hkm.hr

 
Vinjani: Novi broj "Tomislavljeva"

Tomislavljevo - Božić, 2019.

 
Split/Dobri: Izborni kapitul OFS-a

Izborni kapitul Mjesnoga bratstva Franjevačkoga svjetovnoga reda (OFS) „Gospe od zdravlja“, Split – Dobri održan je na prvu nedjelju Došašća, 1. prosinca 2019., u Franjevačkom samostanu Gospe od zdravlja u Splitu na Dobrome.

Više...
 
Darmstadt: 50. obljetnica HKM

Velika proslava 50. obljetnice osnivanja i djelovanja Hrvatske katoličke misije u Darmstadtu obilježena je „Godinom hrvatske kulture u Darmstadtu“ pod pokroviteljstvom Grada znanosti Darmstadta, Veleposlanstva RH u Njemačkoj, Središnjeg državnog ureda RH za Hrvate izvan Hrvatske, Hrvatske matice iseljenika i uz partnerstvo Biskupije Mainz.

Više...
 
Sinj: Novi broj lista Žarište

Žarište - Božić, 2019.

 
Zagreb: Izložba o Visovcu

Zagreb, 30. studenoga 2019. – U zagrebačkom Muzej za umjetnost i obrt, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića danas je svečano otvorena velika baštinska izložba VISOVAC : DUHOVNOST I KULTURA NA BILOJ STINI koja po prvi put javnosti predstavlja iznimno vrijedan korpus sakralne baštine koja se čuva u samostanskim zbirkama, knjižnici i arhivu Franjevačkog samostana Majke od Milosti na otoku Visovcu. Opširnije: muo.hr

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

München: Hrvatski ansambl „Lado“ u HKŽ München

************

München: Stepinčevo 2020.

************

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana

************

kola emocija"

************

Obavijest o 49. vijećanju redovničkih odgojitelja

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas1363
Ovaj mjesecOvaj mjesec61395
UkupnoUkupno7445095

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 84