PROLOŽAC: Proslava sv. Mihovila, zaštitnika župe

U nedjelju Svečano misno slavlje, na svetkovinu sv. Mihovila u Prološcu predvodio je prološki župnik fra Vinko Gudelj.

Više...
 
Izišao novi broj glasila Fraternitas

Fraternitas - listopad 2019.

 
Vukšić: Svetkovina sv. Mihovila

U crkvi Sv. Mihovila u Vukšiću 29. rujna 2019. svečano je proslavljen blagdan sv. Mihovila, nebeskog zaštitnika Župe sv. Mihovila - Lišane.

Više...
 
Pismo Generalnog ministra za svetkovinu sv. Franje

Fra Michael A. Perry, generalni ministar OFM, i članovi definitorija uputili su pismo "Slušati vapaj Amazonije" o svetkovini sv. Franje Asiškoga.

 
Sinj: Obljetnica smrti fra Rafe Kalinića

Obilježena 76. obljetnica smrti fra Rafe Kalinića i mještana Košuta, Turjaka i Brnaza.

Opširnije:gospa-sinjska.hr

 
Frankfurt: Novi broj Žive zajedniceIz tiska je izašao dvobroj Žive zajednice za rujan i listopad, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Više...
 
LUDWIGSBURG: Pedeset godina u zajedništvu s Bogom i sa svojim narodom

Hrvatska katolička misija Ludwigsburg, danas Hrvatska katolička zajednica Sveti Petar i Pavao u Ludwigsburgu, svečano je u subotu 28. i u nedjelju 29. rujna pod geslom "50 godina u zajedništvu s Bogom i s svojim narodom" proslavila pedesetu obljetnicu postojanja i djelovanja.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Studenci: Slavlje bladgana sv. P. Pija - suzaštitnika Studenaca

U ponedjeljak, 23. rujna 2019. u Župi sv. Ilije proroka u Studencima svečano je proslavljen blagdan sv. Padre Pija, suzaštitnika župe.

Više...
 
Vrgorac: Fra Josip Repeša novi dekan Biokovskog dekanata

Mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup, dekretom od 24. rujna 2019. godine, imenovao je fra Josipa Repešu, župnika u Vrgorcu, dekanom Biokovskog dekanata. Fra Josip je službu dekana preuzeo od fra Ivice Omazića koji je premješten u župu Runovići.

Više...
 
Vrgorac: Proslava sv. Mihovila

Povodom proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 27. rujna slavljena je misa koju je u župnoj crkvi Navještenja BDM predvodio vrgorski župnik i dekan Biokovskog dekanata, fra Josip Repeša.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Prikazan film "3069"

U Franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu, u petak 28. 9. 2019. godine, u organizaciji Franjevačkog samostana i Braniteljske udruge šibensko – kninske županije prikazan je potresni film “3069“.

Opširnije: subicevac.hr

 
München: Jubilarni koncert klape Croatia München

U Münchenu je 21. rujna 2019., u 19.00 sati, u Allerheiligen Hofkirche s prisjećanjem na dosadašnji rad održan jubilarni koncert „Klapa Croatia München i gosti“ povodom 30. obljetnice postojanja i rada.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Dan mučenika Franjevačke provincije Presv. Otkupitelja

Povodom obilježavanja Dana mučenika Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, u crkvi Sv. Ante na Šubićevcu, u utorak 24. rujna 2019. godine misu zadušnicu predslavio je fra Jakov Begonja, a u koncelebraciji su bili fra Mario Radman, župnik i gvardijan, fra Vice Lucić, fra Žarko Maretić, fra Nikola Ćurčija, Fra Mirko Klarić, fra Božo Ćurčija, fra Mate Gverić, fra Mate Topić i fra Lazar Perica, a ispovijedao je fra Silvestar Bota.

Opširnije: subicevac.hr

 
Knin: Promjena adrese
Zbog tehničkih razloga Samostan sv. Ante Padovanskog u Kninu, kao i istoimena župa, promijenili su web i e-mail adrese.
Nova web stranice nalaze se na adresi: www.svetiANTEknin.com
Nova e-mail adresa je: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
 
Split: Dan mučenika Provincije

U utorak, 24. rujna 2019. u 19:00 sati u samostanu Gospe od Zdravlja slavljena je sv. misa za ubijene franjevce naše Provincije. Sv. misu predvodio je gvardijan fra Mate Matić. S njim su u koncelebraciji bili braća koja pripadaju samostanu na Dobrome.

Više...
 
Makarska: Dan mučenika Provincije

U franjevačkom samostanu Uznesenja BDM u Makarskoj, u ponedjeljak, 24. rujna 2019. godine, obilježen je Dan mučenika Provincije. Svečano euharistijsko slavlje u 18:00 sati predslavio je fra Ivan Landeka, magistar hercegovačkih bogoslova uz koncelebraciju gvardijana fra Stanka Dotura, fra Miljenka Odrljina i fra Filipa Budića.  Na početku slavlja o. gvardijan pozdravio je prisutne vjernike te pročitao imena naših fratara ubijenih od 1942. do 1948. godine.

Više...
 
Drniš: Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda

Izborni kapitul Mjesnog bratstva Franjevačkoga svjetovnog reda, Mjesnog bratstva Gospe od Ružarija Drniš održan je u župnoj kući u Drnišu, u nedjelju  22. rujna 2019. godine.

Više...
 
Split: Novi broj lista "Marija"

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za listopad 2019. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Misionarska svijest. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Hrvace: Obilježavanje 28. godišnjice mučeničke smrti policijskih službenika i hrvatskih branitelja.

Dana 17. rujna 2019. god. u crkvi Svih Svetih u Hrvacama slavljena je sv. misu za pok. hrvatske branitelje. Kao i svih prethodnih godina, u organizaciju ove obljetnice uključili su se MUP RH, Policijska uprava Splitsko-Dalmatinska, župni ured Hrvace i općina Hrvace. Sv. misu predvodio je policijski kapelan don Hrvoje Relja.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 3/2019.

 
Hrvace: Proslava Gospe Žalosne i blagoslov kipa bl. Alojzija Stepinca

U Hrvacama je svečano proslavljen blagdan Gospe Žalosne i blagoslovljen kip bl. Alojzija Stepinca.

Više...
 
Klobuk: Zlatna misa fra Pavla Čuljka

U nedjelju 15. Rujna, u 11 sati, u rodnoj Župi sv. Marka u Klobuku naš brat fra Pavao Čuljak proslavio je pedesetu godišnjicu svećeničkog ređenja.

Više...
 
Biskupija: Blagdan Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta

U Biskupiji pokraj Knina, uz bogato starohrvatsko arheološke nalazište, svake godine na drugu nedjelju u rujnu velika je svečanost. Blagdan Gospe Velikoga hrvatskoga krsnog zavjeta proslavljen je i danas svetom misom ispred crkve sv. Marije građene u XX. stoljeću, a pored arheoloških iskopina istoimene trobrodne bazilike iz prve polovine IX. stoljeća.

Više...
 
München: Primopredaja

U nedjelju, 15. rujna 2019. u prepunoj crkvi St. Michaela u središtu grada vjernici i pastoralno osoblje HKŽ München oprostili su se od dugogodišnjeg župnika fra Borisa Čarića koji je od 2011. godine obnavljao dužnost voditelja najveće hrvatske iseljeničke župe.

Više...
 
Krakow: Završni dokument Kontinentalnog kongresa za odgojitelje

U Krakowu (Poljska), od 1. do 7. rujna, u organizaciji Tajništva za formaciju i studij OFM-a, održan je Kontinentalni kongres za odgojitelje s područja Sjvernoslavenske i Južnoslavenske franjevačke konferencije naslovljen „Dimenzija pratnje u bratskom životu“.

Donosimo završni dokument Kongresa.

 
Split: Novi broj revije "Služba Božja"

Služba Božja 3-2019.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Primorski Dolac: Pastirski pohod

************

Šibenik /Šubićevac

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas176
Ovaj mjesecOvaj mjesec50448
UkupnoUkupno7186100

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 38