Šibenik/Šubićevac: Novi ministranti

Na trideset četvrtu nedjelju kroz godinu, na svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava liturgijska godina, u našoj župi svečano je proslavljeno uvođenje ministranata u službu poslužitelja oltara.

Opširnije: subicevac.hr

 
Split: Novi broj lista Marija

Objavljen je novi broj mjesečnog lista za Marijine štovatelje - MARIJA za prosinac 2019. Urednik fra Petar Lubina naslovio je uvodnik Pralik sklada. Uvodnik prenosimo u cijelosti:

Više...
 
Ludwigsburg: Božićni listić

Ludwigsburg: Božićni listić

 
Banjevci: Proslava sv. Nikole Tavelića

Crkva u Hrvata 14. studenog spominje se svetog fra Nikole Tavelića, prvog hrvatskog kanoniziranog sveca. U župi Banjevci ove godine proslava sv. fra Nikole Tavelića, njihovog nebeskog zaštitnika, bila je posebno svečana. Na misnom slavlju sudjelovali su novaci s Visovca koji su animirali misno slavlje, a misno slavlje predvodio je meštar novaka s Visovca fra Mijo Šabić u koncelebraciji sa fra Tomislavom Brekalom župnikom župe Stankovci i župe Banjevci i fra Petrom Teskerom.

Više...
 
Esslingen: Novi broj lista "Amen"

Esslingen: Župni list "Amen" - 4/2019.

 
Split/Trstenik: Dani svete Elizabete 2019.

Pastoralni program „Dani svete Elizabete 2019.“ održan je od 16. do 18. studenoga 2019.u Splitu na Trsteniku.

Više...
 
München – Karlovac: Karitativna akcija Franjevačkog Trećeg Reda za udrugu Betlehem

U mjesecu listopadu članovi OFS-a (Franjevačkog svjetovnog reda) u Münchenu održali su karitativnu akciju za udrugu Betlehem. Opširnije: hkz-muenchen.de

 
Preminuo otac fra Lukice Vojkovića

Dana 20. studenoga 2019. god. preminuo je Ante (Tone) Vojković (1948.) otac našega brata fra Lukice Vojkovića.

Sprovod će biti u petak, 22. studenoga 2019. god. u 14.00 sati na mjesnom groblju Sv. Luke u Otoku.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 
Split: 25. obljetnica Mješovitog zbor mladih i Komornog orkestra Gospe od Zdravlja

U utorak 19. studenoga 2019. u okviru devetnice Gospi od Zdravlja, obilježili su cjelovečernjim koncertom 25. obljetnicu djelovanja Mješoviti zbor mladih i Komorni orkestar Gospe od Zdravlja. U prepunoj crkvi Gospe od Zdravlja uz jubilarce sudjelovali su još: dječji zbor Gospe od Zdravlja, muška klapa „Gospa od Zdravlja“ i župski mješoviti zbor Gospe od Zdravlja. Za orguljama je bila s. Zorislava Radić. Izvedbom je ravnao fra Stipica Grgat. Nazočne su pozdravili fra Mate Matić gvardijan samostana i provincijal fra Marko Mrše.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje

Franjevačka mladež – Frame Grada Šibenika: Šubićevac, Gospa van Grada, Dubrava i Meterize povodom obilježavanja stradanja i okupacije Vukovara i Škabrnje organizirali su u Franjevačkom samostanu sv. Ante na Šubićevcu u ponedjeljak, 18. 11. 2019. u velikoj dvorani prikazivanje dokumentarno-igranog film „GLAVU DOLE, RUKE NA LEĐA”, od autora Stipe Majića Pipe, hrvatskog branitelja s Trpinske ceste.

Ovo je projekt humanitarnog karaktera te se organizira pod sloganom “100 DANA VUKOVARA – 100 GRADOVA ZA VUKOVAR” te su tako željeli pozvati na zajedništvo hrvatskog naroda kao i na sjećanje na sva stradavanja tijekom Domovinskog rata.

Opširnije: subicevac.hr

 
Drniš: Primanje u mjesnom bratstvu OFS-a

17. studenog 2019. godine, u crkvi sv. Ante u Drnišu, na večernjoj nedjeljnoj euharistiji, prigodom proslave sv. Elizabete Ugarske, zaštitnice Franjevačkog svjetovnog reda, održan je Obred primanja u mjesno bratstvo OFS-a Gospe od Ružarija – Drniš.

Više...
 
London: Misa za Vukovar i Škabrnju

Hrvatski dan sjećanja u spomen na žrtvu Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradanja u Domovinskom ratu, Hrvatska katolička misija u Londonu obilježila je u nedjelju 17. studenoga 2019. misom koju je predvodio voditelj misije fra Ljubomir Šimunović.

Više...
 
Imotski: Smotra dječjih zborova

U Franjevačkom samostanu sv. Frane u Imotskom u subotu 16. studenoga održana je smotra dječjih zborova Imotske krajine. U smotri je sudjelovalo oko 310 djece iz dječjih zborova Imotskog, Lovreća, Podbablja, Poljica, Prološca, Runovića, Studenaca, Vinjana i Zmijavaca, u pratnji svojih voditelja i župnika.

Više...
 
Šibenik/Šubićevac: Proslava Posvete crkve i Dan samostana

U prepunoj crkvi na Šubićevcu, okupljeni vjernici, predvođeni svojim pastirima, obilježili su 12. obljetnicu posvete crkve i samostana Sv. Ante Padovanskog. Samom euharistijskom slavlju prethodio je molitveni susret roditelja ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika. Opširnije: subicevac.hr

 
OFS Frankfurt: Humanitarne akcije

Prvoosnovani Franjevački svjetovni red Hrvata u Njemačkoj, Mjesno bratstvo  Frankfurt am Main kao i svake godine u prostorijama hrvatskog centra a prije održavanja vjeronauka za školsku djecu petkom i subotom  svojom akcijom zamirišu redovito prostorije centra i okupljaju roditelje da uz kavu, čaj, tople vafle i šalicu razgovora provedu vrijeme skupa dok čekaju svoju djecu.

Više...
 
Vinjani: Posveta oltara i blagoslov ambona

U nedjelju, 10. studenog 2019. godine u župnoj crkvi sv. Roka bilo je posebno svečano. Naš nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić posvetio je novi oltar i blagoslovio novi ambon koji su uz  pomoć i zalaganje župljana postavljen uoči svetkovine sv. Roka, što je uistinu povijesni događaj za Župu Vinjani.

Više...
 
Održana sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a

Sjednica Konferencije područnih duhovnih asistenata Zadarsko-šibenskoga područnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) „Sv. Nikola Tavelić“, sa sjedištem u Zadru, održana je u subotu, 9. studenoga 2019. u samostanu franjevaca konventualaca „Sv. Frane“ u Šibeniku.

Sjednici su nazočili i čine Konferenciju područnih duhovnih asistenata u Zadarsko-šibenskom područnom bratstvu OFS-a fra Stipe Nimac, OFM, fra Augustin Kordić, OFMConv i fra Božo Sučić, TOR.

Više...
 
Frankfurt: Novi broj Žive zajednice

Iz tiska je izašao novi broj Žive zajednice za rujan i listopad, glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, u izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni.

Više...
 
Split: Regionalni sastanak

Susret u Splitu se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom Jakova Jurića. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Preminuo otac fra Ivice Jurića

Dana 11. studenog preminuo je Jakov Jurić (1951.) otac našega brata fra Ivice Jurića.

Sprovod će biti u srijedu, 13. studenoga 2019. u 14.30 sati na mjesnom groblju Sv. Marka u Crivacu.

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

 
MÜNCHEN: Održan osmi susret hrvatskih studenata iz Njemačke

Osmi po redu susret hrvatskih studenata iz Njemačke održan je, od petka 8. do nedjelje 10. studenoga, u „Salesianumu“ u Münchenu, u organizaciji Hrvatskoga dušobrižničkog ureda iz Frankfurta na Majni i Hrvatske katoličke župe (HKM) München, pod geslom „Prijatelj na Isusov način“. Susret je vodio dr. vlč. Odilon-Gbènoukpo Singbo, sveučilišni kapelan na Hrvatskome katoličkom sveučilištu u Zagrebu.

Opširnije: zivazajednica.de

 
Zmijavci: Proslava Svih svetih

U našoj Provinciji svetkovina Svih svetih na poseban se način slavi u Zmijavcima, župi koja je posvećena Svima svetima. Na proslavu svetkovine, na poziv fra Frane Lace, župnika Zmijavaca, stigli su meštar novaka fra Mijo Šabić, koji ujedno i potječe iz Zmijavaca, te naši novaci.

Više...
 
Imotski: Regionalni sastanak

Susret u Imotskom se otkazuje, jer se termin preklapa sa sprovodom don Ante Karoglana u Zmijavcima. Novi termin bit će naknadno objavljen.

 
Knin: OFS - izborni kapitul

U subotu, 26. listopada 2019. u 10:00 sati u prostorijama franjevačkog samostana svetoga Ante u Kninu održan je izborni kapitul Franjevačkog svjetovnog reda mjesnog bratstva „Sv. Ante Padovanski“ – Knin. Opširnije: svetianteknin.com

 
München: Proslavnjena 25. godišnjica dobrotvorne udruge "Ruke dobrote"

U crkvi sv. Pavla u Münchenu okupio se 27. 10. 2019. na liturgijskom nedjeljnom slavlju uz vjernike i krug prijatelja podupiratelja, članova i simpatizera dobrotvorne udruge “Ruke dobrote”.

Više...
 
Metković: Đakonsko ređenje

Predvodeći euharistijsko slavlje, u nedjelju 27. listopada, u crkvi sv. Nikole u Metkoviću, splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić zaredio je za đakone osam bogoslova - četvoricu na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije: Ivana Odrljina (župa Presvetog Srca Isusova – Košute), Mirka Šakića (župa Gospe u Siti – Strožanac), Nikolu Šakića (župa Gospe od Pojišana – Split) i Slavka Volarevića (župa sv. Nikole – Metković) te četvoricu na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja: fra Slavena Čeku (župa Svih Svetih – Livno), fra Filipa Čogelju (župa sv. Ivana Krstitelja – Kaštel Stari), fra Ivu Rastočića (župa sv. Ilije proroka – Metković) i fra Željka Štrbca (župa BDM Žalosne – Zagreb). Opširnije: smn.hr

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 » > Kraj >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Najave

DUHOVNE VJEŽBE - 2019.

************

Regionalni sastanci

************

Zbog tehničkih problema

s dosadašnjom provincijskom adresom e-pošte,

molimo vas da ubuduće poštu šaljete na adresu:

provincijalat.franjevaca@gmail.com


Pretraži sadržaj

Aktualno

KAPITUL UNDER TEN


FRANJEVAČKI BOGOSLOVI

INTERNET STRANICA


FACEBOOK STRANICA

**********************

Fra Stipica Grgat:

Otpjevni psalmi

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Promo film o Provinciji

Posjetitelji

DanasDanas2244
Ovaj mjesecOvaj mjesec13160
UkupnoUkupno7305023

Administrator

ivan.udovicic@gmail.com

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 194